Kultura > Film/TV

PAVLE JERINIĆ za Tanjug Reflektor: ULOGA u seriji "The Ark" je OSTVARENJE dečačkih snova

Koliko je teško raditi sa stranom ekipom, stranom produkcijom i koliko se očekuje od glumaca saznajte u novom Reflektoru od Pavla Jerinića

Izvor: K1info/Tanjug

10/05/2023 > 13:00

podeli vest:

PAVLE JERINIĆ za Tanjug Reflektor: ULOGA u seriji "The Ark" je OSTVARENJE dečačkih snova
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Pavle Jerinić koji je govorio o svojoj ulozi u američkoj seriji "The Ark".

Jerinić je rekao da je produkcijska kuća Balkanik medija uspostavila kontakte sa kreatorima serije "The Ark" Dinom Devlinom i Džonatanom Glasnerom, koji stoje iza uspešnih filmova "Dan nezavisnost" i "Zvezdana vrata", i "došli su ovde da rade naučnofantastičnu seriju".

Prema njegovim rečima, radnja se dešava u jednom svemirskom brodu pa se mogu koristiti studiji u Šimanovcima i ne postoje dodatni izdaci i troškovi.

- Tijana Upčeva i ja tumačimo jedne od glavnih likova. Tu je i Jelena Stupljanin koja se malo kasnije pojavljuje tokom prve sezone, ali je ona jedna od najbitnijih uloga - istakao je glumac.

Jerinić je napomenuo da je uloga u "The Ark" ostvarenje dečačkih snova jer je kao mali maštao, gledajući slične serije i filmove, da se jednog dana pojavi "u tako nečemu, i evo nas danas, tu smo gde smo". Prema njegovim rečima, u "The Ark" je zanimljivo što kompletnu ekipu iza kamere čine naši ljudi.

- Strava u svemu tome je što na ovom području ima toliko talenata, stručnih ljudi, pametnih, velikih umetnika, koji su više nego upotrebljivi za bilo koje tržište i produkciju - ocenio je Jerinić.

Pritisak igranja u stranoj produkciji je veći nego u domaćoj jer se glumi na stranom jeziku, i "koliko god poznavali engleski jako je bilo teško". 

- Trudio sam se maksimalno da britanski dijalekat prilagodim i osposobim da to bude što bolje. Ja sebi lovim greške i sada vidim šta je moglo bolje, ali apsolutno imam razloga da budem zadovoljan - rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, u stranoj produkciji od glumca se očekuje mnogo, nema prostora za opuštanje, radi se intenzivno, brzo, sa mnogo kadrova i dublova.

- Pogotovo sa stranom ekipom koja dođe naoštrena, bez milosti. Spremni su, nemaju luksuza da se opuštaju - istakao je Jerinić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Pavle Jerinić

U seriji se koriste kostimi Ivane Vasić Ingliš, a Jerinić kaže da je uzet model koji ima uporište u savremenoj tehnologiji kompresije.

- Mi smo u snu, u kapsulama i trebamo da se probudimo na sledećoj pleneti koja treba biti naseljena. Tokom godinu dana putovanja ležanja normalno da telo atrofira. Kada se probudimo kompresija pomaže da mišići brže prorade - rekao je Jerinić.

 

Ostavite komentar