Kultura > Film/TV

"Španski metar" od 24. maja do 1. juna u Beogradu: Najbolji FILMOVI na španskom jeziku

Posle Beograda "Španski metar" seli se u Novi Sad gde će od 5. do 8. juna publika moći da pogleda sva ostvarenja iz ciklusa "Savremeni film"

Izvor: K1info/Tanjug

11/05/2023 > 14:17

podeli vest:

"Španski metar" od 24. maja do 1. juna u Beogradu: Najbolji FILMOVI na španskom jeziku
Foto: Youtube PrintScreen/New Trailers in Spanish


Jubilarno 15. izdanje festivala najboljih filmova na španskom jeziku "Španski metar" biće održano od 24. maja do 1. juna u Beogradu, najavljeno je danas iz Instituta Servantes.

Festival će u Dvorani Kulturnog centra (DKC) Beograda svečano otvoriti 24. maja srpska premijera filma "Volonterka" rediteljke Neli Regere, sa Karmen Maći u glavnoj ulozi, a glavni program "Savremeni film" čini devet ostvarenja iz Španije, Argentine, Čilea, Meksika i Perua, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, u DKC-u će biti prikazani filmovi "Hulijusov svet", "Izgubljeno vreme", "Kuća među kaktusima", "Mama, ne (po)vezuj se“, "Priče za nepričanje", "Ukradeni identitet“, "Volonterka", "Vrh" i "Zavrti se".

"Dirljive, emotivne, uzbudljive i neretko duhovite, odabrane filmske priče preispituju brojne izazove koje nosi naša svakodnevica. Neke će publiku podstaći na sate i sate razmišljanja, ostavljajući za sobom brojna otvorena pitanja, dok će neke na suptilan način ponuditi i sasvim konkretne odgovore i savete", naveli su iz Instituta Servantes.

Program "Ženski ugao", pod naslovom "Imaginarijumi nespokoja", donosi u DKC-u dugometražne i kratkometražne filmove "Afrika 815“, "Crveno zlato“, "Filmofilke", "Gluva", "Krljušt", "Mami" i "Put u sobu jedne majke", koji "savršeno odražavaju karakter i talenat autorki, kao i kvalitet španskog filma koji potpisuju žene", navodi se u saopštenju.

"Španski metar" donosi u Jugoslovenskoj kinoteci od 30. maja do 1. juna programski ciklus "Karlos Saura: Počasna nagrada Goja", a u okviru kog će biti prikazani filmovi nedavno preminulog kultnog reditelja "Goja u Bordou", "Iberija", "Krvava svadba" i "Lov".

Kako je najavljeno, posle Beograda "Španski metar" seli se u Kulturni centar Novog Sada, gde će od 5. do 8. juna publika moći da pogleda sva ostvarenja iz ciklusa "Savremeni film".

 

Ostavite komentar