Kultura > Film/TV

10 dana za PRAVE FILMOFILE: Čuveni reditelj PREDSEDNIK ŽIRIJA Filmskog festivala u Veneciji

Šazel je otvarao venecijansku Mostru u dva navrata - sa filmovima "La La Land" (2016) i "Prvi čovek" (2018)

Izvor: K1info/Tanjug

06/05/2023 > 15:47

podeli vest:

10 dana za PRAVE FILMOFILE: Čuveni reditelj PREDSEDNIK ŽIRIJA Filmskog festivala u Veneciji
Foto: Instagram/quellicheilcinema


Američki reditelj Demijen Šazel predsednik je žirija glavnog takmičarskog programa jubilarnog 80. međunarodnog Filmskog festivala u Veneciji, koji će biti održan od 30. avgusta do 9. septembra, najavili su danas organizatori.

Bord direktora Venecijanskog festivala je na predlog umetničkog direktora Alberta Barbere izabrao za predsednicu žirija nagrade za najbolji debitantski film "Luiđi De Laurentis" francusku rediteljku Alis Diop, a njenog italijansko-američkog kolegu Jonasa Karpinjana u konkurenciji "Horizonti".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DassCinemag (@dasscinemag)

- Tokom deset dana svake godine grad umetnosti, Tintoreta, Ticijana i Veronezea postaje grad filma, a ja sam počastvovan i oduševljen što sam pozvan da predvodim žiri. Ne mogu dočekati da otkrijem novu gomilu odličnih filmova - poručio je Šazel.

Reditelj je otvarao venecijansku Mostru u dva navrata sa filmovima "La La Land" (2016) i "Prvi čovek" (2018), dok je Diop za svoj debitantski film "Sveti Omer" prošle godine u Veneciji osvojila "Srebrnog lava" i nagradu "Luiđi De Laurentis".

 

Ostavite komentar