Kultura > Film/TV

Domaća PREMIJERA filma "IZAZOV": Biković i reditelj Šipenko pokazali SVEMIRSKO PUTOVANJE

Pomerili smo granice načinom na koji je sniman i po tome šta se vidi u filmu - istakao je srpski glumac

Izvor: K1info/Tanjug

19/04/2023 > 23:15

podeli vest:

Domaća PREMIJERA filma "IZAZOV": Biković i reditelj Šipenko pokazali SVEMIRSKO PUTOVANJE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Ruski film “Izazov”, prvi u istoriji svetske kinematografije sniman u svemiru, imao je večeras srpsku premijeru u beogradskom Sinepleksu Galerija, u prisustvu reditelja Klima Šipenka i glumca Miloša Bikovića. 

Pre dve večerašnje projekcije, crvenim tepihom su pred brojnim novinarskim ekipama prošetali tumač glavne muške uloge Biković i Šipenko koji je sa glavnom glumicom Julijom Peresild proveo 12 dana snimajući "Izazov" na Međunarodnoj svemirskoj stanici. 

Posle svetske premijere filma u Moskvi 12. aprila, Šipenko je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je "Izazov" stigao u Srbiju, koju voli i u kojoj je bio mnogo puta od detinjstva. 

- Igrao sam košarku, bio sam u kampu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Srećan sam što sam se vratio. Film "Sluga" je bio ovde i eto me ponovo sa "Izazovom" - rekao je ruski sineasta. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Primetivši da je njegov novi film u Rusiji "vrlo dobro primljen'', da je dobio  odlične kritike i gledaocima se dopao, Šipenko je izrazio nadu da će kroz "Izazov" i "srpska publika iskusiti svoj put u svemir". 

- Nadam se da će reći da su na dva i po časa osetili da su išli u svemir. To mi je san. Film će vam pokazati kako svemirsko putovanje istinski izgleda. Volimo filmove koji oponašaju bestežinsko stanje, a ovaj put gledate kako to izgleda zapravo - rekao je Šipenko. 

Biković je rekao da je bio neverovatan način snimanja film, koji je na granici naučne fantastike, kao i da se radi o drami o operaciji koja mora biti izvršena nad kosmonautom na Međunarodnoj svemirskoj stanici. 

- To je na granici mogućeg. Ali ovaj film je do juče bio nemoguć. Pomerili smo granice načinom na koji je sniman i po tome šta se vidi u filmu - istakao je srpski glumac. 

Biković je dodao da mu je čast što je učestvovao u "Izazovu" jer je to "stvaranje istorije". 

Biković igra hirurga, uspešnog u poslu, samouverenog čoveka, retkog psihološkog profila, koji može funkcionisati pod pritiskom, staloženo i smireno. 

Priznavši da mu je krivo što nije bilo predviđeno ulogom da ide na Međunarodnu svemirsku stanicu sa Šipenkom i Peresild, Biković je dodao da bi voleo da je otišao u svemir. 

- Ko zna? Možda će drugi deo da rade na Mesecu? I to ("Izazov") je počelo kao šala pa su u jednom trenutku rešili da ostvare - našalio se glumac.

Primetivši da sa Šipenkom radi istorijske filmove - pre prvog filma u svemiru, zajednički "Sluga" je postao najgledaniji film u Rusiji svih vremena, Biković je dodao:

- Nadamo se da ćemo nastaviti tim putem. Snimamo 'Slugu 2' i pripremamo još neke projekte.

Glumačku postavu "Izazova" čine i Vladimir Maškov, Oleg Novickij, Anton Škaplerov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev i drugi. 

Posle beogradske premijere, film "Izazov" će biti od 20. aprila u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona.

 


 

 

 

Ostavite komentar