Vesti > Hronika

MAJKA koja je TUKLA NASTAVNICU zbog ocene svog sina smeštena IZA REŠETAKA! Određen joj PRITVOR do 30 DANA

Majka deteta došla je na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, onda je usledio napad

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

16/06/2024 > 13:12

podeli vest:

MAJKA koja je  TUKLA NASTAVNICU zbog ocene svog sina smeštena IZA REŠETAKA! Određen joj PRITVOR do 30 DANA
Foto: Facebook printscreen


Majka (32) koja je osumnjičena da je 13. maja ove godine u novobeogradskoj osnovnoj školi "Jovan Dučić" napala nastavnicu svog sina, vređala je i udarala, saslušana je u subotu u prostorijama tužilaštva, kada je negirala izvršenje krivičnog dela.

- Majka deteta koje pohađa OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, čupala je nastavnicu za kosu, oborila je i lupala joj glavu o pod, nakon čega joj je određeno zadržavanje od 48 časova, da bi prilikom saslušanja u tužilaštvu negirala sve - rekao je za Kurir izvor upoznat sa slučajem.

Da podsetimo, majka deteta došla je na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenon sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku, pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta, nakon čega je nastala prava drama.

- Nećeš nigde više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu - vikala je majka deteta na nastavnicu dok je čupala za kosu i obarala na pod.

Tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo da se osumnjičenoj kojoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, odredi pritvor do 30 dana.

Foto: Facebook printscreen

 

Advokat Tamara Radojčić povodom ovog događaja koji inače nije usamljeni slučaj napada na nastavnike, oglasila se za Kurir kada je istakla da je za teži oblik ovog dela zaprećena kazna i do 5 godina zatvora.

- Za krivično delo zlostavljanje i mučenje zaprećena je kazna zatvora, za osnovni oblik, do godinu dana. Za teži oblik ovog dela je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Kada je reč o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti zaprećena je za osnovni oblik novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Za teži oblik, ako je došlo do uznemirenja javnosti ili druge teže posledice - kazna je od tri meseca do tri godine. A u principu slučaj je ozbiljan i došlo je do uznemirenja javnosti - rekla je ona.

Ostavite komentar