Kultura > Film/TV

Nina Kiri snima NOVI FILM u SRBIJI: Projekat Filipa Kovačevića "ABSOLUTION" biće predstavljen u KANU

Planirano je da snimanje filma počne na jesen 2024. godine

Izvor: K1info

18/04/2023 > 10:44

podeli vest:

Nina Kiri snima NOVI FILM u SRBIJI: Projekat Filipa Kovačevića "ABSOLUTION" biće predstavljen u KANU
Foto: PrintscreenYoutube/ The Hollywood Reporter


Na Filmskom marketu predstojećeg Kanskog filmskog festivala biće predstavljen i jedan srpski projekat u razvoju - "Deca bogova", reditelja Filipa Kovačevića, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Film pod nazivom "Absolution" produciraju Filip Kovačević, Đorđe Stanković i Vukota Antunović (Void Pictures). Američki "Varajeti" je početkom meseca obznanio da će u filmu glumiti kanadska glumica srpskog porekla Nina Kiri, proslavljena ulogom Alme u popularnoj i nagrađivanoj seriji "Sluškinjina priča".

Foto: PrintscreenYoutube/FoundationINTERVIEWS

 

Radnja filma smeštena je u daleku budućnost, u usamljenu naseobinu okruženu nemilosrdnom pustinjom. Maloborni preživeli su u teškoj situaciji, na samoj granici opstanka. Ali stvari počinju da se menjaju iz korena kada mladi lovac u zakopanoj kapsuli pronađe misterioznu ženu čija sećanja - možda - kriju put ka spasenju.

"Absolution" je koprodukcija Srbije sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom, a nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije i Telekoma. Planirano je da snimanje filma počne na jesen 2024. godine.

 

Ostavite komentar