Kultura > Film/TV

Ima 93 i NE STAJE: Klint Istvud se priprema za snimanje svog (možda) POSLEDNJEG FILMA

Slavni glumac rtežira dramu "Juror No. 2" u koj će Nikolas Holt igrati porotnika koji shvata da je možda izazvao smrt žrtve

Izvor: K1info

15/04/2023 > 22:37

podeli vest:

Ima 93 i NE STAJE: Klint Istvud se priprema za snimanje svog (možda) POSLEDNJEG FILMA
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP, File


Oskarovac Klint Istvud, koji će u maju napuniti 93. godine, sprema se da režira dramu "Juror No. 2" (Porotnik broj dva), za koju se očekuje da će biti njegov poslednji film iza kamere.

Glumac koji ima glavnu ulogu u filmu "Renfield", Nikolas Holt, na suđenju za ubistvo igraće porotnika koji shvata da je možda izazvao smrt žrtve. On mora da odluči hoće li da otkrije istinu i preda se, ili će manipulisati porotom da bi se spasao. Toni Kolet treba da igra tužiteljku koja zahteva okrivljujuću presudu.

Klint Istvud je i producent filma zajedno sa bivšim izvršnim direktorom Paramounta Adamom Gudmanom, kao i Timom Murom i Džesikom Mejer.

Očekuje se da će film ući u produkciju sredinom juna, ubrzo posle Istvudovog 93. rođendana 31. maja, što bi ga učinilo jednim od najstarijih filmskih stvaralaca koji je još uvek aktivan.

Istvud se spremao da se povuče posle drame "Cry Macho" iz 2021. godine, premijerno prikazane na HBO Maxu, ali mlak prijem kod publike verovatno je doprineo da se sineasta još jednom nađe iza kamere, i oprosti se od režije ostvarenjem po kojem će biti bolje upamćen. Njegovu pažnju privukao je scenario Džonatana Abramsa, iako ga je trebalo preraditi kako bi bio po rediteljevom ukusu.

Film finansira kompanija Warner Bros. za koju je Istvud snimio Oskarom nagrađena ostvarenja "Unforgiven" i "Million Dollar Baby", dok je on bio dobitnik ovog prestižnog priznanja za režiju.

Istvudove drame "Mystic River", "American Sniper" i "Letters From Iwo Jima" takođe su bile u konkurenciji za najbolji film, dok se njegov rediteljski debi "Play Misty for Me" (1971) trenutno prikazuje na Netflixu.

 

Ostavite komentar