Kultura > Film/TV

MISTIKA koja se dešava na selu: DRUGA SEZONA "Kalkanskih krugova" ima VIŠE ELEMENATA HORORA

Prema glumičinim rečima, njena Dara je toliko podređena tuđim potrebama da je zaboravila šta želi i kakvu bi promenu volela

Izvor: K1info/Tanjug

17/04/2023 > 18:00

podeli vest:

MISTIKA koja se dešava na selu: DRUGA SEZONA "Kalkanskih krugova" ima VIŠE ELEMENATA HORORA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Zlatija Ocokoljić Ivanović koja je govorila o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Kalkanski krugovi".

Ocokoljić Ivanović je rekla da serija ostaje žanrovski identično kao prva sezona kao "mistika koja se dešava na selu, s tim da u drugom delu ima više elemenata horora".

Novina u drugoj sezoni su dve nove linije likova, koje su zanimljive i "pravo su osveženje", a igraju ih Marija Vicković i Paulina Manov, istakla je glumica.

- Moja Dara nije puno odmakla od prve sezone. Žena je koja je spletom životnih okolnosti ostala tu gde je. Morala je da vodi računa o majci. Brine o drugima, a najmanje o sebi - rekla je Ocokoljić Ivanović.

Prema njenim rečima, Dara je toliko podređena tuđim potrebama da je zaboravila šta želi i kakvu bi promenu volela.

Upitana kako objašnjava uspeh "Kalkanskih krugova" kod gledalaca, Ocokoljić Ivanović je odgovorila da "kod nas do sad nije bila serija tog tipa, da je žanrovski tako specifična, ima mistike, horora, magije i nečeg začudnog".

Ocokoljić Ivanović je kao razloge gledanosti navela i "istinite, jednostavne ljudske priče sa kojima se publika može povezati".

Narodno pozorište će ići na Pozorišnu olimpijadu u Budimpeštu sa predstavom "Rat i mir" Borisa Liješevića, a Ocokoljić Ivanović je istakla da nakon troipočasovnih izvođenja dobijaju "divan aplauz publike".

- To znači da smo stvarno uspeli da podsetimo publiku na veličanstvenost romana Lava Tolstoja - navela je glumica.

 

Ostavite komentar