Kultura > Film/TV

Džoni Dep se VRATIO GLUMI kao Luj XV, njegov najnoviji film OTVORIĆE OVOGODIŠNJI Kanski festival

"Jeanne du Barry" kompletno je urađen na francuskom jeziku, uprkos tome što ga je Dep jedva govorio pre početka snimanja

Izvor: K1info

07/04/2023 > 07:25

podeli vest:

Džoni Dep se VRATIO GLUMI kao Luj XV, njegov najnoviji film OTVORIĆE OVOGODIŠNJI Kanski festival
Foto: Tanjug/AP Photo/Joel Ryan, File


Džoni Dep glumi kralja Luja XV u istorijskoj drami "Jeanne du Barry" (Žan di Bari) rediteljke Maiven, čijom premijerom će 16. maja biti otvoren ovogodišnji, 76-ti Kanski filmski festival.

Film obeležava Depov povratak glumi posle trogodišnje pauze i njegove pravne bitke sa bivšom suprugom Amber Herd. Zbog optužbi za nasilje, Dep je postao persona non grata u Holivudu.

U filmu pored Depa igra i rediteljka ostvarenja Maiven Le Besko, koja tumači Žan Beku, mladu ženu koja potiče iz radničke klase.

Zahvaljujući svojoj inteligenciji i privlačnosti, ona se penje društvenom lestvicom i postaje miljenica kralja Luja XV koji, nesvestan njenog statusa kurtizane, pored nje ponovo dobija apetit za životom. Kada se ludo zaljube, ona se doseljava u Versaj, što će na dvoru izazvati veliki skandal.

Maiven je ranije glumila u filmovima kao što su "Deadly Summer" i "Leon: The Professional", koji je inspirisan njenom vezom sa scenaristom i rediteljem tog ostvarenja Likom Besonom.

Ona je upoznala filmskog reditelja kada joj je bilo 12, a njemu 29 godina. Imala je 15 godina kada su počeli da se zabavljaju 1992. godine, a u januaru 1993. rodila je ćerku Šanu.

Na dodacima DVD izdanja filma "Leon: The Professional" (1994) Maiven je rekla da je film zasnovan na njenoj vezi sa Besonom.

 

Ostavite komentar