Kultura > Film/TV

Stiže HOROR da se smrzneš: RASEL KROU u okršaju sa demonima kao "PAPIN EGZORCISTA"

Ostvarenje inspirisano memoarima italijanskog sveštenika, na repertoaru domaćih bioskopa od 6. aprila

Izvor: K1info

30/03/2023 > 12:48

podeli vest:

Stiže HOROR da se smrzneš: RASEL KROU u okršaju sa demonima kao "PAPIN EGZORCISTA"
Foto: Press promo/ Con Film Srbija


U bioskope širom Srbije 6. aprila, dolazi horor film "Papin egzorcista" koji je inspirisan memoarima Gabrijela Amorta, italijanskog sveštenika i nekadašnjeg glavnog egzorciste Vatikana za kojeg se navodi da je udradio više od 160 000 egzorcizama do svoje smrti 2016. godine u 91. godini.

Rasel Krou, gledaocima najomiljeniji iz blokbastera "Gladijator”, a poznat i po ulogama u "Supermenu” i "Toru”, kao i filmu "Genijalni um”, igra popularnog i intrigantnog Amorta u svojoj prvoj religijskoj ulozi posle ostvarenja "Noa”.

Glavnog egzorcistu Vatikana, prekaljenog Gabrijela Amorta pozivaju da istraži zaposednutost jednog dečaka. Poznavajući da 98% slučaja zahteva kvalitetnu psihološku i medicinsku pomoć, ostaće iznenađen kad otkrije da dečaka zaista  opseda demon, ali i da demon sa Vatikanom deli dugo skrivanu misteriju i da su mu namere gore nego što je Amort očekivao…

Prvi trejler filma prikazuje zastrašujećeg demona, uporan trud i veliku veru sveštenika koji se bore protiv demona, dok opasnost seže i do samog pape.

Foto: Press promo/ Con Film Srbija

 

Horor sa posebnom religijskom tematikom režirao je Džulijus Ejveri ("Overload", "Jerrycan"), a scenario su napisali Majkl Petroni i Evan Spiliotopulus ("Herkul", "The Huntsman: Winter's War").

Ulogu pape glumi proslavljeni italijanski glumac Franko Nero ("Django Unchained", "Die Hard 2", "John Wick 2"), a u nesvakidašnjoj saradnji sa Raselom Krouvom slušamo popularnog negativca Ralfa Inesona ("Harry Potter", "Chernobyl", "Game of Thrones") koji daje svoj hrapavi, duboki glas demonu u telu dečaka.

Kao što smo rekli na početku teksta, "Papin egzorcista" inspirisan je memoarima sveštenika Gabrijela Amorta – "Egzorcist govori” i "Novi izveštaji jednog egzorcista” koji su brzo postali međunarodni bestseleri.

 

Ostavite komentar