Kultura > Film/TV

SKORSEZEOV "Killers of the Flower Moon" PREMIJERNO na Kanskom festivalu

Očekuje se da će crvenim tepihom na Kroazeti prošetati Skorseze, Dikaprio, De Niro i druge zvezde filma, među kojima je i Brendan Frejzer

Izvor: K1info

01/04/2023 > 21:46

podeli vest:

SKORSEZEOV "Killers of the Flower Moon" PREMIJERNO na Kanskom festivalu
Foto: Youtube PrintScreen/Turner Classic Movies


Najnovije rediteljsko ostvarenje Martina Skorsezea "Killers of the Flower Moon" sa Leonardom Dikaprijem i Robertom de Nirom u glavnim ulogama, premijerno će biti prikazano na ovogodišnjem Kanskom festivalu u subotu, 20. maja, u velikom Teatru Limijer.

Zasnovan na istoimenom bestseleru Dejvida Grena i po scenariju Erika Rota i Skorsezea, "Killers of the Flower Moon" bavi se ubistvima pripadnika naftom bogatog plemena Osejdž u Oklahomi 1920-ih, kao i nizom strašnih zločina poznatih kao "vladavina terora".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RB Casting (@rbcasting)

Iako je Apple TV+ film u zvaničnoj selekciji u Kanu, do festivalske konferencije za novinare sredinom aprila neće biti poznato da li će biti i u konkurenciji za nagrade.

Posle Kana, "Killers of the Flower Moon" imaće bioskopsku pretpremijeru 6. oktobra, dok će zvanično krenuti u distribuciju 20. oktobra u Sjedinjenim Državama, posle čega će biti emitovan širom sveta na Apple TV+.

Film je prešao dug put do dolaska na velike ekrane. Posle odlaganja zbog pandemije kovida, snimanje je počelo u aprilu 2021. godine. Vanity Fair prvi je doneo izveštaj o Skorsezeovom novom ostvarenju u maju 2021.

Na podkastu gde se govorilo o Vanity Fair nagradama Little Gold Men, spekulisalo se da će Skorsezeov film biti prikazan na jesenjem filmskom festivalu 2022. godine, čime bi postao ozbiljan kandidat za nagrade na ovogodišnjoj dodeli Oskara. Međutim, film je odložen za 2023. godinu.

Očekuje se da će na premijeri filma crvenim tepihom na Kroazeti prošetati Skorseze, Dikaprio, De Niro i druge zvezde filma, među kojima su ovogodišnji dobitnik Oskara za glavnu mušku ulogu Brendan Frejzer, Lili Gledstoun, Džon Litgou i drugi.

Skorseze je 1976. u Kanu osvojio Zlatnu palmu  sa "Taksistom", a otprilike 10 godina kasnije i nagradu za najbolju režiju za "After Hours".

"Killers of the Flower Moon" naći će se u oštroj konkurenciji drugih hit filmova, poput Diznijevog "Indiana Jones and the Dial Of Destiny" i "Asteroid City" Vesa Andersona, pod uslovom da ovi naslovi budu u takmičarskoj selekciji.

 

Ostavite komentar