Kultura > Film/TV

Britanski EKVIVALENT Oskarima: Večeras DODELA filmskih nagrada BAFTA

Glumac Ričard E. Grant biće domaćin ceremonije dodele nagrada, kojoj će takođe prisustvovati i nominovani glumci i glumice

Izvor: K1info/Tanjug

19/02/2023 > 16:39

podeli vest:

Britanski EKVIVALENT Oskarima: Večeras DODELA filmskih nagrada BAFTA
Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP


Članovi britanske kraljevske porodice i mnoge holivudske zvezde učestvovaće na današnjoj dodeli filmskih nagrada britanske Akademije, a najveće šanse za osvajanje nagrade ima antiratna drama na nemačkom jeziku "All Quiet On The Western Front" (Na zapadu ništa novo).

Taj film o situaciji u rovovima iz Prvog svetskog rata nominovan je za 14 nagrada, dok irska tragikomedija "The Banshees of Inisherin" (Duhovi ostrva) i "Everything Everywhere All at Once" (Sve u isto vreme) imaju po 10 nominacija.

Reuters navodi da će birtanski prestolonaslednik i predsednik Britanske filmske akademije princ Vilijam najverovatnije prisustvovati, zajedno sa suprugom Kejt, kao i da će Helen Miren odati počast preminuloj kraljici Elizabeti II, koju je igrala u TV seriji "Kraljica".

Foto: Tanjug/Eddie Mulholland/Pool Photo via AP

Princ Vilijam i Kejt

Glumac Ričard E. Grant biće domaćin ceremonije dodele nagrada, kojoj će takođe prisustvovati i nominovani glumci i glumice, među kojima su i Kejt Blanšet, Ana de Armas i Kolin Farel.

Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP, File

Ričard E. Grant, domaćin ceremonije dodele nagrada

Nagrade Britanske filmske akademije, poznate i kao BAFTA britanski su ekvivalent nagradama Oskar, a mnogi je prate zato što daju nagoveštaj ko bi potencijalno mogao osvojiti Oskare, navodi Reuters.

 

Ostavite komentar