Kultura > Film/TV

Bum-bum šampion pa ZATVORENIK: Premijera filma o BORISU BEKERU na Berlinalu

U filmu Aleksa Gibnija učestvuju i teniski velikani kao što su Novak Đoković, Džon Mekinro i Bjorn Borg

Izvor: K1info/Tanjug

19/02/2023 > 15:08

podeli vest:

Bum-bum šampion pa ZATVORENIK: Premijera filma o BORISU BEKERU na Berlinalu
Foto: Youtube PrintScreen/Berlinale - Berlin International Film Festival


Na Berlinskom filmskom festivalu danas će premijerno biti prikazan dokumentarni film "Bum! Bum! Svet protiv Borisa Bekera", koji prati život slavnog nemačkog tenisera od trenutka kada je kao najmlađi igrač u istoriji tenisa sa 17 godina osvojio Vimbldon do momenta kada je sa 54 godine osuđen na dve i po godine robije, od čega je odslužio osam meseci.

- Veoma je teško osvojiti Vimbldon sa 17 godina. Morate da bude malo ludi da biste prešli granice i postigli nešto što niko nikada nije uspeo - izjavio je Beker pred današnju premijeru filma o njegovom životu, prenosi Reuters.

Boris Beker, nekada najbolji teniser sveta i osvajač šest grend slem titula, koji je zbog razornog i preciznog servisa stekao nadimak "Bum bum", smatra da svetski šampioni u sportu nisu kao drugi ljudi.

- Očekujete da će svetski sportski šampioni biti isti kao ostali ljudi... ali mi nismo takvi. Imati taj način razmišljanja je problem u stvarnom životu - rekao  je Beker na konferenciji za medije.

Foto: Youtube PrintScreen/Berlinale - Berlin International Film Festival

Boris Beker i reditelj filma Aleks Gibni

Reditelj Aleks Gibni, neskriveni fan Bekera, u filmu je prikazao najvažnije trenutke u njegovoj teniskoj karijeri i kombinovao ih sa intervjuima sa teniskim velikanima kao što su Novak Đoković, Džon Mekinro i Bjorn Borg.

Gibni je svoj film predstavio kao "dokumentarni vestern", a meč lopte su u filmu propraćene muzikom slavnog kompozitora Enia Morikonea, čuvenog, između ostalog, po komponovanju muzike za vesterne.

Beker je pored briljantnih uspeha na teniskom terenu beležio i brodolome u ličnom životu, počev od zavisnosti od pilula za spavanje do zatvorske kazne.

Nemački teniser je zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrednih skoro 3 miliona evra u nameri da izbegne otplatu dugova u aprilu 2022. godine u Velikoj Britaniji osuđen na dve i po godine zatvora.

Pušten je posle osam meseci iza rešetaka, a Velika Britanija ga je deportovala u rodnu Nemačku.

 

Ostavite komentar