Kultura > Film/TV

Kakav je bio PRAVI BILI KID? Stiže FILM u kojem ćemo ozloglašenog REVOLVERAŠA upoznati iz SASVIM DRUGOG UGLA

Reditelj Bart Lejton sa kojim je Keogan radio na filmu "Američke životinje" primećuje da je naše shvatanje Bilija Kida uglavnom stripovsko

Izvor: K1info

17/02/2023 > 12:32

podeli vest:

Kakav je bio PRAVI BILI KID? Stiže FILM u kojem ćemo ozloglašenog REVOLVERAŠA upoznati iz SASVIM DRUGOG UGLA
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Uz visoko priznanje za svoj nedavni rad - uključujući nominaciju za Oskara za "Duhovi ostrva" (The Banshees Of Inisherin) - Beri Keogan potpuno je svestan da se gvožđe kuje dok je vruće, i želi da uradi nove projekte. Trenutno se priprema za biografski film o Biliju Kidu koji je glumac dugo želelo da snimi.

- Već smo  videli mnoge verzije o Biliju Kidu na ekranu - rekao je Keogan za Deadline. - Moja želja je da ispričam onu koja se odvaja od portreta hladnog, mirnog i sabranog revolveraša Bilija Kida kojeg smo navikli da gledamo. Želim da ga na neki način humanizujem.

Film, koji će ponovo spojiti Keogana sa rediteljem Bartom Lejtonom (American Animals), ima za cilj da se osloni na Kidovo irsko poreklo i komplikovano detinjstvo.

Rođen u Njujorku kao Henri Makarti, ostao je siroče sa 15 godina kada mu je umrla majka, a očuh ga napustio. Njegovo prvo hapšenje zbog pljačke usledilo je godinu dana potom, a kada je imao 18 godina već je bio tražen zbog ubistva posle svađe u Arizoni. Njegova ozloglašenost je potom eskalirala, da bi ga šerif Pet Geret ubio kada je imao 21 godinu.

Keogan, koji je odrastao u hraniteljskim porodicama, u Biliju vidi srodnu dušu.

- Sećam se da sam čitao o njemu dok sam bio dete, ali dok smo istraživali za projekat, otkrili smo toliko stvari o njegovom životu - kaže on. - Postoje izveštaji očevidaca i mnogo različitih verzija njegove priče koje se nisu podudarale, ali su doprinele legendi.

Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP

Džejmi Li Kertis i Beri Keogan na dodeli Zlatnih globusa

Keogan je ubedio Lejtona da mu se priključi dok su radili na filmu "Američke životinje".

- Što smo više proučavali priču, perspektiva je postajala zanimljivija - kaže Lejton. - Naše shvatanje Bilija Kida je stripovska verzija. Ali što smo više istraživali i diskutovali, to je više izgledalo da je Beri rođen za ovo. Bili je bio dete koje je saterano u ćošak i zaista verujem da ga Beri razume, a od nasilja koje ga je ovekovečilo nije sve bilo namerno ili s predumišljajem. Mnogo toga je bio sticaj okolnosti.

Hanter Endruz napisao je najnoviji scenario i film bi trebalo da bude snimljen početkom sledeće godine.

 

Ostavite komentar