Kultura > Film/TV

Kritičari NEMAJU DILEMU: Drama "Aftersun" je NAJBOLJI FILM u 2022. godini

Reč je o dirljivoj i potresnoj priči o kompleksnom odnosu oca i ćerke i njihovom poslednjem zajedničkom odmoru

Izvor: K1info/index.hr

09/01/2023 > 12:18

podeli vest:

Kritičari NEMAJU DILEMU: Drama "Aftersun" je NAJBOLJI FILM u 2022. godini
Foto: Youtube PrintScreen/ MUBI


Metacritic, veb stranica koja objedinjuje kritike filmova, TV emisija, muzike, knjiga i videoigara, objavila je konačan spisak 50 najbolje recenziranih filmova u 2022. godini. Njihova lista uključuje samo filmove koji su dobili najmanje sedam recenzija profesionalnih kritičara.

Prvo mesto zauzeo je "Aftersun", drama iz 2022. koju je napisala i režirala Šarlot Vels, a u kojoj glume Pol Meskal, Frenki Korio i Silija Rolson-Hol.

"Prema kritičarima, to je redak film koji ostaje u vašim mislima i po završetku posljednjeg kadra", navodi se na Metacriticu.

Radnja filma prati emotivno i nostalgično putovanje djevojke Sofi koja se priseća letovanja sa svojim ocem kada je imala 11 godina. Njen 30-godišnji otac Kalum prolazi kroz težak period, noseći se istovremeno sa odrastanjem i bitnim godinama svoje ćerke koju ne viđa često.

Inače, "Aftersun" jedan je od ovogodišnjih favorita za nominaciju za Oskara.

Posle "Aftersuna", na listi najboljih filmova prema Metacriticu našli su se: "Tár", "No Bears", "All the Beauty and the Bloodshed", "The Worst Person in the World", "Hit the Road", "Great Freedom", "Mr. Bachmann and His Class", "The Quiet Girl", "Return to Seoul"...

Kompletan spisak možete pogledati ovde.

 

Ostavite komentar