FunBox > Misterije

A za koga vi navijate? Počinje NAJVEĆA POTRAGA za NESI, LOVCI imaju NAJSAVREMENIJU opremu ikada

U organizaciji Centra Loh Nes volonteri će u naredna dva dana provesti u nadgledanju površine jezera i analiziraće svaki sumnjivi pokret

Izvor: K1info/Tanjug

21/08/2023 > 15:31

podeli vest:

A za koga vi navijate? Počinje NAJVEĆA POTRAGA za NESI, LOVCI imaju NAJSAVREMENIJU opremu ikada
Foto: wikipedia.org

Stotine volontera i entuzijasta priprema se da uz pomoć najmodernije opreme poput dronova, sondi i skenera, započne najveću pretragu jezera Loh Nes u poslednjih 50 godina, kako bi potencijalno pronašli mitsko čudovište poznato pod nadimikom Nesi.

U organizaciji Centra Loh Nes volonteri će naredna dva dana provesti u nadgledanju površine jezera i analiziraće svaki sumnjivi pokret koji budu uočili ispod površine.

Tokom pretrage oni će koristiti opremu koju istraživači do sada nisu upotrebili na tom jezeru - skenere, dronove koji prave termalne fotografije, hidrofon za oktrivanje akustičnih signala pod površinom vode i druge.

Pre oko 90 godina Aldi Makej navodno je bila prva koja je videla čudovište iz Loh Nesa i od tada se istraživači okupljaju u pokušaju da ga pronađu ili da barem pronađu veliku ribu ili praistorijskog vodenog gmizavca poput pleziosaura u jezeru dubokom 230 metara.

Iako se tokom vremena ispostavilo da su mnoga svedočanstva o čudovištu iz Loh Nesa bila izmišljena ili bazirana na folkloru i narodnim predanjima, legenda o Nesi u proteklom veku je prerasla u jednu od najvećih misterija kriptozoologije, nauke koja se bavi životinjama o kojima ne postoje dokazi da postoje, poput saskvoča, jetija, čupakabre i drugih.

 

Ostavite komentar