FunBox > Misterije

5 NAJVEĆIH MISTERIJA nestanaka AVIONA: Neki od njjih možda I DALJE LETE u drugoj dimenziji

Pet nerešenih ili donekle rešenih, ali misterioznih avio-nesreća, koje su bile u žiži svetske javnosti

Izvor: K1info

17/08/2023 > 22:33

podeli vest:

5 NAJVEĆIH MISTERIJA nestanaka AVIONA: Neki od njjih možda I DALJE LETE u drugoj dimenziji
Foto: Freepik.com


Iako zvuči poput filma, ovo su istiniti događaji u kojima avion neobjašnjivo nestane. Istraživači, naučnici, ni stručnjaci nemaju objašenjanja za neke od ovih fenomena. U jednom trenutku je avion sa posadom i putnicima na nebu, u drugom trenu sve nestane pred očima. 

Ovo je pet istinitih priča o nestancima aviona.

BOING 777

Misterija malezijskog Boinga 777, koji je nestao sa 227 putnika i 12 članova posade, privukla je pažnju kompletne svetske javnosti. Šta se tačno dogodilo sa putnicima i članovima posade još se ne zna.

Kruže razne teorije, od toga da su avionu otkazala oba motora, da je pilot izvršio samoubistvo i da je u smrt poveo putnike i članove posade, spominje se i teroristički napad, a pojedinci idu toliko daleko navodeći da su vanzemaljci oteli avion, ili da i dalje leti u drugoj dimenziji.

Iako se retko dešavalo da letelica nestane bez traga, nestanak aviona "Malezija erlajnsa", nije prvi takav slučaj.

Predstavljamo vam pet nerešenih ili donekle rešenih avio-nesreća, koje su, u svoje vreme, bile u žiži svetske javnosti.

NESTANAK AMELIJE ERHART

Jedna od najvećih legendi svetske avijacije, Amelija Erhart, nestala je u svom avionu iznad Tihog okeana 1937. godine u pokušaju da preleti svet.

Ostaci letelice nisu nikada pronađeni, a Erhartova je proglašena mrtvom 1939. godine.

FLAJING TAJGER LAJN, LET 793

Američki vojni avion napustio je 1962. godine Guam sa 20 putnika i članova posade i poleteo prema Filipinima na koje nikada nije stigao.

Do danas ne postoji niti jedan relevantan dokaz o tome šta se dogodilo. Jedan tanker prijavio je intenzivnu svetlost u vreme leta vojnog aviona, ali na osnovu toga nije bilo moguće doći do dokaza ili traga koji bi spasioce i kasnije istražitelje doveo do otkrivanja aviona.

BERMUDSKI TROUGAO

Serija misterioznih nestanaka letelica dogodila se na području između Floride, Porto Rika i Bermuda. To područje, zbog nestanaka aviona i brodova, mnogi nazivaju i "đavoljim trouglom".

Dva putnička aviona nestala su u tom području 1948. i 1949. godine. Ostaci letelica i tela 51. žrtve nikada nisu pronađeni.

Takođe, pet američkih bombardera nestalo je 1945. godine sa radara kada su bili iznad tog područja. Nikada nije pronađen ni najmanji trag koji bi upućivao na njihovu sudbinu.

URUGVAJSKI VOJNI LET 571

Avion sa 45 putnika i članova posade koji je trebalo da sleti u Santjagu, glavnom gradu Čilea, srušio se zbog loših vremenskih prilika, 1972.f u Andima. Poginulo je 12 putnika.

Spasioci nisu znali da postoje preživeli sve dok ih nisu pronašli posle 72 dana. Preživelo je 16 ljudi koji su olupinu aviona koristili kao zaklon, a da bi ostali živi postali su ljudožderi - jeli su leševe poginulih saputnika.

Ostavite komentar