FunBox > Lajk

KAKVE SU ŠANSE da se ovo dogodi: METEORIT POGODIO ženu u Francuskoj dok je PILA KAFU na terasi

Procenjuje se da skoro 50 tona meteoritskog materijala padne na Zemlju svakog dana, navodi NASA

Izvor: K1info/Klix.ba

18/07/2023 > 22:14

podeli vest:

KAKVE SU ŠANSE da se ovo dogodi: METEORIT POGODIO ženu u Francuskoj dok je PILA KAFU na terasi
Foto: Youtube PrintScreen/Oneindia News


Žena, koja je uživala u svojoj kafi na severoistoku Francuske, doživela je neobičnu nezgodu početkom jula kada ju je pogodio - meteorit.

Slučajevi u kojima meteoriti pogađaju ljude ekstremno su retki, ali Francuskinja je ipak među njima kada ju je meteorit pogodio u rebra dok je sedela na terasi. Ona je prvo čula zvuk na krovu, a potom je zadobila udarac.

- Pomislila sam da se radi o slepom mišu ili komadu cementa - izjavila je ona.

Međutim, bio je to mali komad stene koji se odbio od krova i pogodio ženu u prsa, a posledica je modrica. Drugih povreda nije imala.

Ona je fragment odnela geologu dr. Tijeriju Rebmanu, koji je analizom utvrdio da je reč o steni koja je stigla iz svemira.

Ovi objekti - poznati kao meteoroidi kada su u svemiru - kreću se po veličini od zrna prašine do malih asteroida. Procenjuje se da skoro 50 tona meteoritskog materijala padne na Zemlju svakog dana, navodi NASA.

U Francuskoj je u 21. veku zabeleženo pet incidenata vezanih za meteorite. Prema magazinu National Geographic, En Hodžis je jedina potvrđena osoba u istoriji koju je pogodio meteorit. To se dogodilo 1954. godine dok je spavala u dnevnom boravku. Crna stena veličine loptice za softball probila je plafon njenog doma i pogodila je u nogu, a kao posledicu je imala modricu.

Ostavite komentar