FunBox > Lajk

OBRNUO IGRICU zbog GODIŠNJEG: Za 37 dana se ŽENIO 4 puta i RAZVODIO 3, samo da bi što duže ODMARAO

Zaposleni nikad nisu zadovoljni brojem plaćenih slobodnih dana koje mogu da provedu na godišnjem odmoru, a pojedini su dovitljivi

Autor: K1info/Kurir/Oddity Central

03/07/2023 > 18:29

podeli vest:

OBRNUO IGRICU zbog GODIŠNJEG: Za 37 dana se ŽENIO 4 puta i RAZVODIO 3, samo da bi što duže ODMARAO
Foto: Pixabay.com


Većini zaposlenih, koliko god bili na godišnjem odmoru, čini se da nikada nije dovoljno i da je uvek potrebno još nekoliko dana. Nisu retki ni slučajevi lažnih bolovanja kako bi se produžio odmor...

Međutim,jedan dovitljivi Tajvanac osmislio je genijalan način kako da dobije što više plaćenog odsustva, a ipak, nije prekršio zakon, kako ističe sud, već ga je nemoralno zloupotrebio.

Računica

Kako bi iskoristio što više slobodnih dana, ovaj Tajvanac je odlučio da se oženi četiri puta i razvede tri puta u samo nešto više od mesec dana, tačnije 37 dana, i tako dobio ukupno 32 dana odmora.

Naime, prema tajvanskom zakonu, osoba koja se ženi ili udaje ima pravo na osam dana odmora - zato se ovaj dovitljivi muškarac osmog dana posle venčanja razveo i ponovno oženio istu ženu idućeg dana i zaradio još osam dana nerada. Još se jednom od nje razveo, a dvaput je oženio kako bi više od mesec dana mogao da provede na godišnjem odmoru.

Ipak, priča nije toliko slatka, odnosno plan mu nije baš prošao bez muke. Njegov poslodavac, banka u kojoj je radio na šalteru, nije htela da mu da posle prvih osam dana sledeći odmor, za koji je Tajvanac smatrao da ima pravo, pa je on tužio banku.

Foto: Pixabay.com

 

Na kraju je banka morala da mu isplati oko 600 evra odštete jer Tajvanac nije prekršio zakon, već ga je samo nemoralno iskoristio, rečeno je u sudu.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar