FunBox > Lajk

Za FERRARI dao skoro POLA MILIONA dolara: Čim je seo za volan, desio se NEVIĐENI MALER

Automobil je kupio kako bi uživao u njemu i usput povećao popularnost na društvenim mrežama

Izvor: K1info/index.hr

02/07/2023 > 22:06

podeli vest:

Za FERRARI dao skoro POLA MILIONA dolara: Čim je seo za volan, desio se NEVIĐENI MALER
Foto: PrintscreenYoutube/Jake Paul


Jutjuber Džejk Pol kupio je novi Ferrari 296 GTB u žutoj boji za 421.000 dolara. On je odmah po primopredaji krenuo na prvu vožnju. Pritom je jasno da auto nije deo neke buduće kolekcije, već ga je kupio kako bi uživao u njemu i usput povećao popularnost na društvenim mrežama.

Verovatno nije računao na osetljivost Ferarijevog proizvoda, koji je nakon samo nekoliko "agilnijih manevara" posustao. Umesto da ga lagano provoza i razradi, Pol je vrlo brzo krenuo da divlja u automobilu, a nakon što je merač pokazao 90 pređenih kilometara, pogon je posustao.

Umesto da iskoristi potencijal 830 KS snažnog hibridnog pogona i između ostalog iskusi promptni odaziv i ubrzanje (0-100 km/h za 2.9 s), Pol je pokvario Ferari i pre nego što je ušao u prvu krivinu. Vrteo se u mestu i "iscrtavao krugove", a onda su na digitalnoj komandnoj tabli krenule da prikazuju obaveštenja o kvaru na pojedinim sistemima, od Manetino selektora, preko ESC-a i automatske parkirne kočnice, pa sve do svetala. Poruka je bila jasna: "Obratite se zastupniku."

Dobra je vest da Ferrari i dalje vozi, te je verovatno samo greška na elektronici. A Polu definitivno nije dosadno jer drugi deo videa otkriva da je kupio i jedan sada već pravi klasik – Ford Fairline 500 Skyliner iz 1958. godine s ogromnim sklopivim krovom.

Ostavite komentar