NAJMOĆNIJI PRIRODNI LEK ZA HOLESTEROL Šaka dnevno čini čuda za srce, kožu i zdravlje cele porodice!
podeli vest:

Badem – sitan, ali zlatan! Ova koštunjava voćkica nije samo ukusan zalogaj, već i moćan prirodni saveznik za vaše zdravlje. I dok ga mnogi uzimaju "uz put", malo ko zna da se u samo jednoj šaci badema krije bogatstvo vitamina, minerala i lekovitih svojstava koja su decenijama poznata i u narodnoj i u savremenoj medicini.
Zašto je badem posebno cenjen?
Badem je među prvim voćkama koje cvetaju početkom proleća, a kroz istoriju je važio za simbol sreće, zdravlja i ljubavi. Nije ni čudo što su ga stari Rimljani bacali na mladence kao amajliju za plodnost i dugovečnost. A kod nas? Opevan je i u narodnim pesmama, jer gde je badem, tu je i blagostanje.
Ali nije samo lep za oko i simboliku – badem zaista ima šta da ponudi. Bogat je vitaminima E, C, B-grupe, kalcijumom, magnezijumom, fosforom, kao i dobrim mastima koje srce voli. Nije slučajno što se smatra „super-namirnicom“!
Leči iznutra i spolja
Američka istraživanja su potvrdila da je badem jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova za snižavanje lošeg holesterola. Redovno grickanje badema (ali umereno – do 10 komada dnevno) može da zaštiti vaše srce, smanji rizik od srčanog udara, poboljša varenje, reguliše šećer u krvi, a uz to hrani mozak i podiže energiju.
Zahvaljujući antioksidansima i vitaminu E, badem čini kožu sjajnom, usporava starenje i poboljšava izgled kose i noktiju. Zato ga vole i dame i kozmetička industrija – bademovo mleko i ulje su glavni sastojci mnogih krema i seruma protiv bora.
Narodni lek u svakoj kući
Naši stari su ga koristili za gotovo sve – od glavobolje do gorušice. Ako vas boli glava, pojedite šaku badema. Imate ešerihiju? Čaj od bademovih ljuski može da pomogne. Bolni zglobovi i mišići? Bademovo ulje neka bude vaš izbor za masažu. Ovaj mali orah stvarno zaslužuje počasno mesto u svakoj kuhinji.
Ako tražite prirodan način da poboljšate zdravlje, badem neka bude vaša dnevna doza zdravlja. I ne zaboravite – priroda nam je već sve dala, samo treba da znamo da iskoristimo ono najbolje iz nje.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar