Vesti > Svet

I PREMIJER dobio PISMO-BOMBU: Serija napada u Španiji

Dva pisma-bombe upućena su juče, jedna na adresu ukrajinske ambasade u Madridu, a druga proizvođaču oružja, Instalasa u Saragosi

Izvor: K1info/Tanjug

01/12/2022 > 12:04

podeli vest:

I PREMIJER dobio PISMO-BOMBU: Serija napada u Španiji
Foto: ATA Images


Kancelarija španskog premijera Pedra Sančeza primila je 24. novembra pismo koje je sadržalo eksplozivnu napravu, saopštilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Naprava je slična onima koje su dobili ukrajinska ambasada u Madridu i španski proizvođač oružja u sredu i vazdušna vojna baza u blizini prestonice danas, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je istaklo da je obezbeđenje oko javnih i diplomatskih zgrada pojačano nakon primanja serije pisama bombi.

Istovremeno list El Mundo je objavio da je četvrti paket eksploziva pronađen u španskom Ministarstvu odbrane. Španske snage bezbednosti pronašle su sumnjivu eksplozivnu napravu skrivenu u koverti pisma poslatog u satelitski centar Evropske unije koji se nalazi u vazdušnoj vojnoj bazi u Torehon de Ardosu, u blizini Madrida, saopštilo je danas špansko Ministarstvo odbrane.

Satelitski centar podržava zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU prikupljanjem satelitskih informacija, podseća Rojters.

Foto: ATA Images

 

Dva pisma-bombe upućena su juče, jedna na adresu ukrajinske ambasade u Madridu, a druga proizvođaču oružja, Instalasa u Saragosi, na severoistoku Španije, saopštila je policija. 

Instalasa proizvodi raketni bacač C90 koji je iz Španije isporučen Ukrajini, podseća britanska agencija.

Ukrajina je u sredu pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon što su španska policija i vlada saopštile da je jedan zaposleni u ukrajinskoj ambasadi u Madridu povređen kada je otvorio pismo-bombu.

Španski Viši sud otvorio je istragu o napadu na ukrajinsku ambasadu kao mogućem slučaju terorizma.

 

Ostavite komentar