Vesti > Svet

Poplave na Filipinima, najmanje 31 osoba stradala

Tropska oluja koja je zahvatila jug Filipina prouzrokovala je poplave i pokretanje klizišta, a ima stradalih i nestalih osoba

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2022 > 10:22

podeli vest:

Poplave na Filipinima, najmanje 31 osoba stradala
Foto: Tanjug/Philippine Coast Guard via AP


Strašne vremenske nepogode zahvatile su jug Filipina. U provinciji Capiz jaki pljuskovi i oluja prouzrokovale su pokretanje klizišta, a na nesreću ima i stradalih.

Prema rečima visokog vladinog zvaničnika sa Filipina najmanje 31 osoba je poginula u poplavama i klizištima na jugu Filipina.

Jak pljusak izazvan približavanjem tropske oluje doveo je do poplava i klizišta koji su pogodili nekoliko opština u provinciji Magvindanao, izjavio je telefonom Naguib Sinarimbo, ministar unutrašnjih poslova autonomne regije Bangsamoro.

On je rekao da je u toku spasilačka operacija i potraga za nestalima, ali nije mogao da kaže koliko ljudi se vodi kao nestalo.

Na fotografijama Filipinske obalske straže, vide se spasioci koji koriste čamce da evakuišu stanovnike iz poplavljenih područja zbog tropske oluje.

 

Poplavne vode su brzo porasle u mnogim selima u nižim delovima provincije. Kako kažu zvaničnici, pojedini seljani uspeli su da se popnu na svoje krovove, gde su ih spasili vojnici, policija i dobrovoljci.

 

 

 

Ostavite komentar