Vesti > Svet

Toliko o SIGURNOSTI NA INTERNETU: Hakovana konferencija o SAJBER BEZBEDNOSTI

Domaćin događaja bila je platforma Linkedin, a hakeri od učesnika tražili brojeve kreditnih kartica

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/10/2022 > 07:48

podeli vest:

Toliko o SIGURNOSTI NA INTERNETU: Hakovana konferencija o SAJBER BEZBEDNOSTI
Foto: Unsplash.com


Posle  nekoliko visokoprofilnih hakerskih napada, Australijski institut direktora kompanija (AICD) odlučio je da organizuje konferenciju o sajber bezbednosti. Međutim, nije ispalo baš idealno jer je konferencija koja je trebalo da bude održana u ponedeljak – hakovana, ostavljajući šefa instituta Marka Rigotija i LinkedIn, platformu koja je bila domaćin događaja, sa "malim" PR problemom.

Hiljade potencijalnih učesnika je tog dana počelo da se nervira, kada su pokušavali da pristupe onlajn konferenciji koja nikako da počne.

Kako su komentari učesnika koji su čekali počeli da kulminiraju, lažan Eventbrite link – na koji su mnogi korisnici kliknuli – postavljen je u četu na LinkedInu tražeći detalje o kreditnim karticama, što je navelo institut da moli učesnike da ne otvaraju bilo kakve linkove koji se pojavljuju u četu.

Ubrzo nakon toga se pojavio i AICD link do događaja, a korisnici koji nisu naučili lekciju prvi put pokušali su da pristupe, samo da bi, opet, videli da link ne radi.

Konačno, 30 minuta nakon debakla, AICD je prihvatio neizbežno i otkazao događaj.

Rigoti je u ponedeljak uveče rekao da nije jasno da li su neki korisnici zapravo podelili neke detalje o kreditnim karticama i upozorio sve da se obrate svojim bankama.

- AICD se iskreno izvinjava zbog neprihvatljivih problema sa LinkedIn Live događajem - rekao je on i dodao: - Priznajemo da je ovo iskustvo palo znatno ispod visokih standarda koje naši članovi s pravom očekuju od AICD-a.

 

 

 

Ostavite komentar