Vesti > Svet

TRANSRODNA Tajlanđanka kupila MISS UNIVERSE za 20 miliona dolara

En Jakrajutatip, koja je kupila kompaniju, je transrodna bizmismenka i izvršna direktorka medijske kuće JKN Jakapong

Izvor: K1info/Tanjug

26/10/2022 > 22:59

podeli vest:

TRANSRODNA Tajlanđanka kupila MISS UNIVERSE za 20 miliona dolara
Foto: Instagram/screenshot


En Jakrajutatip je tajlandska transrodna biznismenka i glavna izvršna direktorka medijske kuće JKN Jakapong. Osnovala je fondaciju za transseksualce inspirisanu životom (LIFT) koja se zalaže za prava, dostojanstvo i mogućnosti transrodnih osoba.

Jakrajutatip je diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu Bond u Australiji. Dobila je sertifikat o razvoju nekretnina na Univerzitetu Čulalongkorn u Bangkoku i završila program za akreditaciju direktora (DAP) tajlandskog instituta direktora udruženja 2016.

Naime, En Jakrajutatip je kupila organizaciju izbora za Mis Univerzuma za 20 miliona dolara.

En je poznata i po svom učešću u rijaliti emisijama na Tajlandu, izjavila je da će prvi put u istoriji organizator ovog takmičenja biti žena.

- Ova kupovina je snažan, strateški dodatak našem portfoliju - rekla je Jakapong, dodajući da izbor za Mis Univerzuma planira da se proširi u Aziji.

 

 

Medijska kuća JKN proizvodi svoje emisije i distribuira strane dokumentarce i bolivudske drame, a Rojters saznaje da su akcije JKN-a danas skočile za 10 odsto.

Godišnje takmičenje lepote koje organizuje Mis Univerzuma emituje se u 165 zemalja.

 

 

JKN je podelila svoje planove za stvaranje dodatne vrednosti zasnovane na prirodnoj snazi brenda Miss Universe, uključujući predstojeći debi MU Lifestile-a: novog ogranka za licenciranje i prodaju organizacije Miss Universe koji će iskoristiti snagu Miss Universe Brenda i JKN-ov lifestile portfolio za kreiranje novog asortimana robe, kao i zabave i raznih poslovnih prilika koje odražavaju snagu brenda.

 

 

- Uzbuđeni smo što nastavljamo evoluciju Organizacije Miss Universe sa JKN. Naši odnosi sa globalnim partnerima i brendovima nikada nisu bili jači, a naši progresivni pristup nastavlja da nas pozicionira na čelo naše industrije. Želeli bismo da se zahvalimo IMG-u što nam je pružio osnovu za realizaciju naših aspiracija za brend - podelile su Ejmi Emerih, izvršni direktor, i Paula Šugart, predsednica Organizacije Miss Universe.

 

 

 

 

Ostavite komentar