Vesti > Svet

ŠOK! TIKTOKER ULAZI U EVROPSKI PARLAMENT? Svi ga znaju po čuvenom ZAGRLJAJU, a ima više pratilaca nego Kipar STANOVNIKA

Svet ga poznaje po misiji, kada je krenuo iz sela u okrugu Nikozija da zagrli Elona Maska

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

10/06/2024 > 19:33

podeli vest:

ŠOK! TIKTOKER ULAZI U EVROPSKI PARLAMENT? Svi ga znaju po čuvenom ZAGRLJAJU, a ima više pratilaca nego Kipar STANOVNIKA
Foto: Youtube PrintScreen/ Fidias


Popularni Jutjuber i TikToker po imenu Fidijas Panajotu (24) ostavio je u šoku celu kiparsku, pa i svetsku političku scenu kada je, kako se čini, osvojio mesto u Evropskom parlamentu za Kipar.

Poznat je po duhovitim ali i povremeno čudnim postovima koji su mu doneli stotine hiljada pratilaca. 

Procenjuje se da je nezavisni kandidat osvojio treće mesto na izborima za Evropski parlament na Kipru od mogućih šest mesta za parlament, pokazuje izlazna anketa za Alpha TV.

Fidijas je sin grčkog pravoslavnog sveštenika, a izgradio je karijeru na TikToku i Jutjubu. Njegov Jutjub kanal na engleskom jeziku prikupio je 2,6 miliona pretplatnika od kada je počeo da objavljuje postove 2019, što je više nego duplo od broja stanovnika Kipra (1,25 miliona).

Međutim, svet ga poznaje po čuvenom zagrljaju, kada je krenuo iz sela u okrugu Nikozija u misiju da zagrli Elona Maska. 

On je na početku svoje kandidature objasnio da ne zna ništa o politici, ali i da je voljan da nauči. Kako je rekao tada, nikada nije ni glasao.

 

Otkrio je i zašto je odlučio da se kandiduje kao nezavisni kandidat. 

- Negde sam čuo da ako nisi zadovoljan stvarima oko sebe i želiš da se one promene, moraš da budeš promena. Zašto sam izabrao da budem nezavisan? Zato što ne mogu da se uklopim u kalupe. Zato što želim da znate da ja nemam partijske interese kojima bih služio - istakao je on.

Kada je čuo prve rezultate izlaznih anketa, rekao je da su postigli pravo "čudo" jer je izabran nezavisni kandidat bez političke stranke i zasluge je pripisao društvenim mrežama.

On je pozvao tradicionalne političare da ostave iza sebe svoje sukobe i upamte da služe narodu, a ne sopstvenim interesima.

Ubrzo nakon izlaznih anketa, on je objavio video na TikTok-u najavljujući da će održati "najveću žurku na Kipru ikada" i zamolio svoje pratioce da izaberu lokaciju. 

 

Ostavite komentar