Vesti > Svet

OVO JE NAJJAČI RUSKI NAPAD DO SADA! Pogođena najveća brana i elektrana u Ukrajini! Ovi delovi Ukrajine su U MRAKU!

Ruske snage su gađale različite objekte elektroenergetskog sistema - proizvodne, visokonaponske trafostanice i podstanice distributivnih ope

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/03/2024 > 11:10

podeli vest:

OVO JE NAJJAČI RUSKI NAPAD DO SADA! Pogođena najveća brana i elektrana u Ukrajini! Ovi delovi Ukrajine su U MRAKU!
Foto: Telegram Channel of Petro Andryuschenko via AP


Noćašnji napad ruskih snaga na energetski sistem Ukrajine bio je najveći ikada, a karakteriše ga to što su korišćena kombinovana sredstva - krstareće i balističke rakete, kao i dronovi tipa Šahed, izjavio je šef operatera Ukrenergo Volodimir Kudricki.

On je naveo da je napad izveden u različitim regionima Ukrajine, na termo i hidroelektrane, kao i na glavne trafostanice kojima upravlja Ukrenergo.

Prema njegovim rečima, oštećeni su energetski objekti u mnogim regionima, posebno u gradu Harkovu, prenosi Interfaks Ukrajina. 

Prema rečima Kudrickog, ruske snage su gađale različite objekte elektroenergetskog sistema - proizvodne, visokonaponske trafostanice i podstanice distributivnih operatera.

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

 

- Nažalost, postoje ograničenja u snabdevanju energijom u različitim regionima Ukrajine, uglavnom na levoj obali Dnjepra. Naglašavam da su to kontrolisana ograničenja kako bi sistem funkcionisao kao celina - rekao je Kudricki.

Dodao je da nadležni preduzimaju sve mere da snabdevanje električnom energijom što pre bude uspostavljeno. 

Ruske snage izvele su noćas masovne vazdušne udare na više oblasti u Ukrajini, a na meti su bile Zaporoška, Harkovska, Lavovska i Dnjepropetrovska oblast, kao i Krivi Rog, javili su ukrajinski mediji.

Regionalne vlasti saopštile su da su u ruskim udarima oštećeni objekti energetske infrastrukture. 
 

Ostavite komentar