Vesti > Svet

Šok snimak! ALBANSKI PRINC DOBIO BATINE OD SUPRUGE, sve je zabeleženo, a sada KRALJEVSKI SUD optužuje policiju

Albanski kraljevski sud je izdao saopštenje o sukobu putem društvenih mreža i optužio policiju za curenje snimka

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Šok snimak!

08/03/2024 > 13:29

podeli vest:

Šok snimak! ALBANSKI PRINC DOBIO BATINE OD SUPRUGE, sve je zabeleženo, a sada KRALJEVSKI SUD optužuje policiju
Foto: Shutterstock/Tanjug/AP


Albanski prestolonaslednik Leka (41) zatražio je intervenciju policije zbog navodnog porodičnog nasilja!

Na društvenim mrežama u utorak se pojavio video snimak Leke koga su navodno fizički napali princeza Elija (41) i njen otac Đerđo Polikrono Zahari (73). To se dogodilo dva meseca nakon što je par, koji ima trogodišnju ćerku Džeraldinu, objavio kraj svog braka.

Palata je izdala saopštenje nakon što se snimak tuče pojavio na internetu i tvrdi da je Leka fizički napadnut "čvrstim predmetima" od strane njegove bivše supruge i bivšeg svekra i da je video snimak predao policiji kao dokaz.

Elija je u sredu prekinula ćutanje o sukobu i tvrdi da s na snimku zapravo vidi kao pokušava da zaustavi tuču. Glamurozna majka jednog deteta tvrdi da se vratila kući i primetila da je Leka u sukobu sa njenim ocem.

- Ovo je veoma teška situacija za mene i moju porodicu jer nije lako vratiti se kući i naći Leku kako pokušava da napadne mog oca. Sukob nema nikakve veze sa mnom osim što sam pokušala da ga zaustavim - navela je Elija i dodala da će se obratiti sudu.

Albanski kraljevski sud je izdao saopštenje o sukobu putem društvenih mreža i optužio policiju za curenje snimka.

- Princa Leku su 5. marta popodne fizički napali bivša supruga i bivši svekar. Snimak tog trenutka objavljen je na društvenim mrežama. Snimke je u policijsku stanicu dostavio lično princ Leka ll Zogu kao materijalni dokaz za nasilje nad njim. Međutim, uprkos tome što se smatra tajnom, materijali i njegova izjava kruže na društvenim mrežama i medijima, otkrivajući neprijatne slike i nasilnog sadržaja. Кraljevski sud duboko izražava razočaranje institucijama za sprovođenje zakona za koje sumnjamo da su prekršile pravo na anonimnost distribucijom video snimaka trećih strana. Кraljevski sud takođe traži intervenciju policije i relevantnih institucija za brisanje ovih slika sa društvenih mreža i medija - navodi se u saopštenju.

Par se venčao 2016. godine. Princ i njegova glamurozna supruga, koji polažu pravo na tron ukinute albanske monarhije, osvojili su srca javnosti od trenutka kad su se venčali pre osam godina. Raskošnoj ceremoniji prisustvovalo je više od 20 kraljevskih porodica iz celog sveta.

Princ Leka nasledio je pravo na presto od svog oca kralja Leke I.

Prestolonaslednik, koji je pohađao Кraljevski vojni koledž Sandherst i radio kao savetnik predsednika Albanije, preuzeo je ulogu svog oca kao šefa kraljevske kuće Zogu i titularnog kralja Albanaca.

Princ je radio i kao savetnik u albanskim ministarstvima spoljnih i unutrašnjih poslova i kabinetui predsednika Albanije dok princeza radi u Albanskom narodnom pozorištu.

Albanska kraljevska porodica proterana je iz zemlje 1939. godine nakon što su zemlju napali italijanski fašisti. Posle Drugog svetskog rata, kad su komunisti preuzeli vlast, kralj Zog i njegova porodica su smatrani izdajnicima i potpuno su lišeni vlasti i uklonjeni iz istorijskih knjiga.

Kraljevska porodica provela je nakon izgnanstva neko vreme u Grčkoj i Turskoj pre nego što se nastanila u Engleskoj. Кralj Zog i njegova porodica su se potom preselili u Egipat pre nego što je monarh proveo ostatak života u Francuskoj.

Ostavite komentar