Vesti > Svet

Pogledajte gužvu na SAHRANI NAVALJNOG! Sve vrvi od POLICIJE naoružane do zuba - OČEKUJU SE NEREDI (FOTO+VIDEO)

Aleksej Navaljni trebalo bi da bude sahranjen danas u 12 časova u Moskvi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/03/2024 > 11:11

podeli vest:

Pogledajte gužvu na SAHRANI NAVALJNOG! Sve vrvi od POLICIJE naoružane do zuba - OČEKUJU SE NEREDI (FOTO+VIDEO)
Foto: AP Photo/


Aleksej Navaljni, ruski opozicioni lider koji je 16. februara preminuo u arktičkoj kaznenoj koloniji pod misterioznim okolnostima, trebalo bi da bude sahranjen danas u 12 časova u Moskvi. Na sahrani je više hiljada ljudi, a svi su u velikom strahu.

Međutim, da li će pokojni strastveni kritičar režima Vladimira Putina konačno moći da počiva u miru, očigledno zavisi od brojnih faktora.

Na dan kada je zvanično objavljen datum njegove sahrane, njegovi saradnici su saopštili da su nepoznate osobe pokušale da osujete unajmljivanje pogrebnog vozila kako njegovo telo bilo pokopano. 

Foto: AP Photo/

 

Kako se vidi na fotografijama od jutros iz Moskve, kod crkve Ikona Bogorodica, gde će se održati služba za preminulog opozicionara, prisutan je i određen broj policajaca i policajaca za razbijanje demonstracija.

Sahrana bi trebalo da se održi na Borisovskom groblju.

"Ne očekujem mirnu sahranu"

Portparolka pokojnog političara Kira Jarmuš napisala je na društvenoj mreži X da su nepoznate osobe preko telefona pretile vlasnicima pogrebnih vozila i da zbog toga niko od njih nije pristao da preveze njegovo telo do groblja.

Ipak, Ivan Ždanov, jedan od saradnika Navaljnog, rekao je da će tim pronaći način i rešenje za sahranu. A da li će? To je pitanje koje se postavlja posle svega što je pratilo porodicu, prijatelje i saradnike Navaljanog od njegove sumnjive smrti.

Julija Navaljna, supruga pokojnog političara, već je izrazila sumnju da to neće biti slučaj. Čak je izjavila da očekuje da će policija da hapsi ožalošćene koji dođu da se poslednji put pozdrave s njenim mužem. Njenim rečima: "Ne očekujem da će sahrana proći mirno".

Svi saveznici kritičara Kremlja, koji su obećali da će uživo da prenose sahranu, optužili su rusku vlast da blokira građansku memorijalnu službu koju žele da održe za pokojnika.

 

Ostavite komentar