Vesti > Svet

PUTIN objavio delimičnu MOBILIZACIJU i poručio Zapadu: OVO NIJE BLEF, upotrebićemo SVA SREDSTVA

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratića se javnosti

Izvor: K1info

21/09/2022 > 08:09

podeli vest:

PUTIN objavio delimičnu MOBILIZACIJU i poručio Zapadu: OVO NIJE BLEF, upotrebićemo SVA SREDSTVA
Foto: Tanjug/AP


Posle Putina, javnosti će se obratiti i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi Sputnjik.

Obraćanje Putina i Šojgua usledilo je pošto su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast, najavile da će od 23. do 27. septembra biti odžani referendumi za ulazak u sastav Rusije.

Ovo je njegovo prvo javno obraćanje posle 24. februara kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Putinovo obraćanje je posvećeno građanima LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti.

Prema njegovim rečima, u pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost.

Glavni ciljevi operacije ostaju nepromenjeni: LNR je u potpunosti oslobođena, a DNR delimično.

Putin je objavio delimičnu mobilizaciju. Ukaz je potpsan. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije.

- Zapadne države podstiču Kijev da prenese borbena dejstva na teritoriju Rusije - rekao je Putin i dodao: - Zapad je počeo sa ucenama na nuklearnom polju i pretnjom upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Rusije. Ruža vetrova se može okrenuti na njihovu štetu.

Ruski lider je rekao da će Rusija, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svetom i koji prete da izazovu raspad i porobljavanje države. 

- Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusije, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef - zapretio je Putin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar