Vesti > Svet

IZRAEL neće okončati RAT! Netanijahu odlučan: Uništenje HAMASA je glavni RATNI CILJ, a to zahteva VREME

Govoreći o potencijalnom dogovoru o oslobađanju talaca, Netanijahu je rekao da Izrael neće pristati na svaki dogovor, ni po koju cenu

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

04/02/2024 > 14:26

podeli vest:

IZRAEL neće okončati RAT! Netanijahu odlučan: Uništenje HAMASA je glavni RATNI CILJ, a to zahteva VREME
Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool


Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas na sednici vlade da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi - uništenje Hamasa, oslobađanje svih talaca i osiguravanje da Pojas Gaze nikada više neće predstavljati pretnju za Izrael.

Netanijahu je ponovio da je uništenje Hamasa glavni ratni cilj Izraela, što, kako je naveo, podrazumeva uništenje preostalih sedam bataljona te terorističke grupe, operacije čišćenja koje izraelska vojska sprovodi u racijama u severnom i centralnom Pojasu Gaze, kao i uništavanje mreže podzemnih tunela te grupe, što zahteva više vremena.

Govoreći o potencijalnom dogovoru o oslobađanju talaca, Netanijahu je rekao da Izrael neće pristati na svaki dogovor, ni po koju cenu, objavio je Tajms of Izrael. 

Netanijahu je rekao da navodi u medijima o tome da je Izrael pristao na oslobađanje velikog broja terorista nisu tačni.

Foto: Tanjug/Abir Sultan/Pool Photo via AP

 

Prema poslednjim podacima najmanje 27.365 Palestinaca je ubijeno, a 66.630 je ranjeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas.

U saopštenju se navodi da je u protekla 24 sata u Gazi ubijeno oko 127 Palestinaca, a da je 178 povređeno, prenosi Rojters.
Izrael je počeo operacije u Pojasu Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra prošle godine izvela raketni napad, a potom upala na jug Izraela, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, a više od 250 uzeto za taoce i odvedeno u Pojas Gaze.
 

Ostavite komentar