Vesti > Svet

FILIPINSKA VOJSKA ubila 9 osumnjičenih muslimanskih militanata na JUGU ZEMLJE, DVOJICU BOMBAŠA

ojska je pozvala lokalnu zajednicu da ostane na oprezu i sarađuje sa vojskom i vlastima na eliminisanju lokalnih terorističkih grupa.

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: M. D.

27/01/2024 > 10:10

podeli vest:

FILIPINSKA VOJSKA ubila 9 osumnjičenih muslimanskih militanata na JUGU ZEMLJE, DVOJICU BOMBAŠA
Foto: Freepik.com


Filipinske trupe ubile su devet osumnjičenih muslimanskih militanata na jugu zemlje, uključujući dvojicu glavnih osumnjičenih za bombaški napad prošlog meseca u kojem su poginula četiri hrišćanska vernika, saopštila je danas vojska.

Četiri vojna izviđača lakše su ranjena u operaciji koja je sprovedena u četvrtak protiv male jedinice povezane sa grupom Islamska država, Davla Islamija, u provinciji Lanao del Sur, rekao je portparol vojske, prenosi AP.

On je naveo da su se vojne snage sukobile sa oko 15 militanata u seriji pucnjava od četvrtka do petka, nakon što su pojedini meštani dojavili vojsci o prisustvu militanata, dodajući da je u toku potraga vojske za preživelim militantima.

Vojska je pozvala lokalnu zajednicu da ostane na oprezu i sarađuje sa vojskom i vlastima na eliminisanju lokalnih terorističkih grupa.

Među ubijenim miltantima su identifikovana dvojica koji su bili među osumnjičenima za bombaški napad 3. decembra, u kojem su ubijena četiri hrišćanska vernika i ranjeno na desetine drugih tokom nedeljne mise u južnom gradu Maravi, navodi AP.

Ostavite komentar