Vesti > Svet

SHUKUKH je zvanično NAJSKUPLJI PARFEM NA SVETU - miris na koži traje 12 sati, a cena...

Parfem je napravljen od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana

Autor: K1info.rs/Kurir

19/09/2022 > 22:16

podeli vest:

SHUKUKH je zvanično NAJSKUPLJI PARFEM NA SVETU - miris na koži traje 12 sati, a cena...
Foto: Printscreen/Instagram


Cene parfema mogu biti paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u proseku vredi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok. Naime, zvanično najskuplji parfem na svetu je popularni "Shumukh", čija jedna bočica košta neverovatnih1,29 miliona dolara.

 

 

Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svetu, tačnije 3.500 njih. Napravio ga je Asgar Adam Ali, vlasnik luskuzne kompanije "Nabeel Perfumes". Prvi put je predstavljen 2019. godine u Dubaiju.

 

 

"Shumukh" sadrži i bisere, kao i 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da bi on bio napravljen trebalo je više od 490 pokušaja. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.

Miris ovog parfema na koži u proseku traje više od 12 sati. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je potpuno neverovatno.

S tako vrtoglavom cifrom "Shumukh" je sa trona je odmah svrgao "Golden delicious", kompanije DKNY, čija je vrednost procenjena na milion dolara.

 

 

Flašica parfema sadrži 2.909 dragocenih kamenčića, odnosno 183 žutih safira, 2.700 belih dijamanata, veliki ovalni safir sa Šri Lanke, 15 pink dijamanata iz Australije, 4 rose-cut dijamanta, specijalni tirkizni turmalin iz Brazila, ovalno sečeni rubin, kruškoliki roze dijamant i besprekorni žuti dijamant. Svaki dragi kamen je ručno nanesen.