Vesti > Svet

Ovaj POTEZ IZRAELA niko nije očekivao! ODBILI VIZE osoblju UN: Nećemo više ćutati pred LICEMERJEM!

Predstavnici svetske organizacije kritikovali SU izraelsko gađanje civila i bolnica tokom rata

Izvor: K1info/Tanjug

25/12/2023 > 20:57

podeli vest:

Ovaj POTEZ IZRAELA niko nije očekivao! ODBILI VIZE osoblju UN: Nećemo više ćutati pred LICEMERJEM!
Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg, File


Izrael neće obnoviti vizu članu tima Ujedinjenih nacija koji se nalazi u toj zemlji, a takođe će odbiti zahtev za vizu još jednom službeniku UN, pošto su predstavnici svetske organizacije kritikovali izraelsko gađanje civila i bolnica tokom rata u Gazi, saopštio je izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen.

- Nećemo više ćutati pred licemerjem UN! Naložio sam Ministarstvu spoljnih poslova da ne produžava vizu za boravak jednom od zaposlenih u toj organizaciji u Izraelu, i da odbije zahtev za vizu drugom zaposlenom - objavio je Koen na platformi X.

On je opisao ponašanje UN kao "sramotu" za tu organizaciju i međunarodnu zajednicu, pošto je 7. oktobra Hamas izveo smrtonosne napade unutar Izraela, u kojima je ubijeno oko 1.200 ljudi.

- Ova sramota je počela sa generalnim sekretarom (Antoniom Guterešom) koji je legitimisao ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, nastavila se sa visokim komesarom UN za ljudska prava koji objavljuje nepotkrepljene klevete i sa UN Women, organizacijom koja je dva meseca ignorisala silovanja nad Izraelkama. Prestaćemo da radimo sa onima koji rade u korist propagande terorističke organizacije Hamas - poručio je izraelski ministar.

Zvaničnici UN kritikovali su u više navrata izraelsko granatiranje stambenih naselja, škola i bolnica, kao i  ograničavanje isporuke pomoći tokom potpune opsade Gaze.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je više puta pozivao na prekid vatre i osudio humanitarnu krizu u Pojasu Gaze.

On se ovog meseca pozvao na član 99 Povelje UN, sa ciljem da zvanično upozori Savet bezbednosti na globalnu pretnju koju predstavlja izraelski rat u Gazi.
 

Ostavite komentar