Vesti > Svet

PREGOVORI u Kataru o PRODUŽENJU primirja "DOSPELI U ĆORSOKAK"! Timu Izraela NAREĐENO da se vrati u Tel Aviv

Teroristička grupa Hamas nije ispunila svoje obaveze prema sporazumu koji je uključivao oslobađanje svih žena i dece

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2023 > 16:02

podeli vest:

PREGOVORI u Kataru o PRODUŽENJU primirja "DOSPELI U ĆORSOKAK"! Timu Izraela NAREĐENO da se vrati u Tel Aviv
Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean


Šef izraelske obaveštajne službe Mosad David Barnea naredio je pregovaračkom timu Izraela da se vrati u Tel Aviv, jer su pregovori u Kataru o produženju privremenog primirja sa Hamasom "dospeli u ćorsokak", saopštila je kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

U saopštenju se navodi da je zbog "ćorsokaka u pregovorima" i posle Netanijahuovog uputstva, Barnea naredio izraelskom pregovaračkom timu u Dohi da se vrati kući.

Teroristička grupa Hamas nije ispunila svoje obaveze prema sporazumu koji je uključivao oslobađanje svih žena i dece koji su bili na listi koja je dostavljena Hamasu", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Barnea je zahvalio šefu CIA, egipatskom ministru obaveštajnih službi i premijeru Katara na njihovom partnerstvu i posredničkim naporima koji su doveli do oslobađanja 84 državljanina Izraela (žene i deca) iz Pojasa Gaze, pored 24 strana državljanina.

Terorističke grupe u Gazi drže, posle sedmodnevnog primirja, koje je prekinuto u petak, još 136 ljudi - 114 muškaraca, 20 žena i dvoje dece.

Ogromna većina talaca, njih 125, su Izraelci, a stranih državljana je 11, uključujući osam sa Tajlanda.
 

Ostavite komentar