Vesti > Svet

Uhapšen član KAVAČKOG KLANA: Munjevita akcija policije u FRANCUSKOJ

D.K. se potražuje radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2023 > 16:52

podeli vest:

Uhapšen član KAVAČKOG KLANA: Munjevita akcija policije u FRANCUSKOJ
Foto: Shutterstock


U Francuskoj je danas uhapšen Dragan Knežević (42) koji se potraživao na osnovu međunarodne poternice NCB Interpola Podgorica, prenose Vijesti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u operativnim evidencijama registrovan je kao visoko-rangirani član jedne organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore.

Knežević je navodno član kavačkog klana.

- Naime, D.K. se potražuje radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih dela teško ubistvo i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - piše u saopštenju policije.

Pojašnjeno je da je hapšenju D.K. prethodila saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

- Uslediće saradnja nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Francuske u cilju ekstradicije navedenog lica - navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar