Vesti > Hronika

Kako su uhvaćeni BELIVUK i MILJKOVIĆ: Policija ih PRATILA i PRISLUŠKIVALA pola godine pre HAPŠENJA

U sudu su danas pregledane sudske naredbe za tajno prisluškivanje i praćenje pripadnika ove grupe od oktobra 2020. godine

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 17:48

podeli vest:

Kako su uhvaćeni BELIVUK i MILJKOVIĆ: Policija ih PRATILA i PRISLUŠKIVALA pola godine pre HAPŠENJA
Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ


U Specijalnom sudu  u Beogradu danas su prikazane naredbe suda za tajno praćenje i prisluškivanje pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili na tim merama od sredine 2020. godine.

Pripadnici grupe uhapšeni su 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su izvršili sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudu su danas pregledane sudske naredbe za tajno prisluškivanje i praćenje pripadnika ove grupe od oktobra  2020. godine, naredbe za produženje ovih mera i na kraju za prekidanje praćenja i prisluškivanja.

Naredbe su se odnosile na nekoliko brojeva telefona povezanih sa optuženima.

Jedan od optuženih pripadnika ove grupe, Miloš Budimir, rekao da od pet brojeva koji su prikazani, on zna samo dva broja sa tog spiska, od kojih je jedan od njegove supruge.

S obzirom da se u jednoj naredbi navodi da je Budimir bio u Atini u vreme ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, on se javio za reč i tražio da se to proveri, tvrdeći da je tada bio kod Miljkovića.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Miljković je rekao da ne zna čiji su se brojevi prisluškivali i da nikad nije komunicirao sa telefona koji je koristila njegova supruga.

Tvrdi da ne koristi telefon već 15 godina jer ne veruje policiji i tražio je da se izdvoje dokazi koji su dobijeni prisluškivanjem sobe u hotelu, kada je bio sa porodicom na odmoru na Divčibarama, jer smatra da po zakonu ne sme da se ozvuči stan, odnosno mesto stanovanja. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

O ovom predlogu će sud naknadno odlučiti.

Belivuk je prepoznao na naredbi jedan broj koji je njegova supruga koristila, a jedan je, kako tvrdi, koristio on ranije  jer, kao ni Miljković, ne veruje policiji.

Naredba za tajno prisluškivanje Belivuka je doneta 16. jula 2020. godine, ranije u odnosu na ostale članove grupe.

Naredbama je prikazano i da su postavljene kamere na uličnu rasvetu u blizini kuće u Ritopeku, gde su, kako se navodi u optužnici, pripadnici ove grupe ubijali svoje žrtve. 

Danas bi trebalo da se presluša i audio dokumentacija koja je pribavljena ovim naredbama.
 

Ostavite komentar