Vesti > Svet

Megan Markl nije otišla u Škotsku, a sada se zna i zašto

Vojvotkinja od Saseksa ostala je u Londonu, pošto je odlučila da ipak ne otputuje sa Harijem

Autor: Nova.rs

09/09/2022 > 14:19

podeli vest:

Megan Markl nije otišla u Škotsku, a sada se zna i zašto
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, Pool


Kraljevski dopisnik BBC-a Nikolas Vičel izjavio je da Megan Markl nije otputovala u Balmoral sa svojim suprugom, princom Harijem, zbog straha da je drugi članovi kraljevske porodice neće "srdačno dočekati".

Vojvotkinja od Saseksa ostala je u Londonu, pošto je odlučila da ipak ne otputuje u Škotsku sa Harijem, a britanski mediji to opisuju kao kasnu „promenu plana“.

Hari i Megan su prvobitno rekli da će zajedno otputovati u Škotsku, i to oko 13.38 – oko sat vremena nakon što je kraljevska porodica objavila da su lekari „zabrinuti“ za kraljičino zdravlje.

Međutim, oko 16:30, izvori bliski paru rekli su novinarima da Megan neće putovati sa suprugom u Balmoral. To je kasnije potvrdio Omid Skobi, novinar koji se smatra „prijateljskim“ prema kraljevskom paru.

U iznenađujućoj objavi na Tviteru, Skobi ju je uporedio sa vojvotkinjom od Kembridža, Kejt Midlton. Naime, ranije je najavljeno da će Kejt ostati u Vindzoru sa svojom decom - Džordžom, Šarlot i Luisom, koji su u četvrtak imali prvi dan u novoj školi.

Vodeća britanska nacionalna novinska agencija, objavila je u 16.39 sati da vojvotkinja od Saseksa neće putovati sa princom Harijem u Balmoral. Nije jasno da li je vojvotkinji od Saseksa kraljevska porodica rekla da ne dolazi ili je ona sama odlučila da se drži podalje, poput vojvotkinje od Kembridža. Kraljevski stručnjak je rekao da je mogući razlog to što se Megan ne bi osećala dobrodošlo.

 

Izvori bliski paru kažu da bi se ona kasnije mogla pridružiti Hariju u Škotskoj.

U međuvremenu, princ Hari je zakasnio. Stigao je do svoje bake kraljice ubrzo nakon što je objavljena vest o njenoj smrti.

Pošto je vest objavljena, početna stranica njihove Arčevel fondacije postala je crna i pojavile su se reči: "U znak sećanja na Njeno Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II. 1926 - 2022."

Očekuje se da će vojvoda, koji tuguje za svojom bakom, prisustvovati kraljičinoj sahrani, a verovatno će mu se pridružiti i Megan.

Megan je propustila i sahranu princa Filipa 2021. jer je bila trudna sa svojom ćerkom, princezom Lilibet.

Ostavite komentar