Vesti > Svet

4 žrtve nesreće kod Soluna: GRK iz "automobila smrti" podlegao povredama

Trojica putnika automobila pronađena su mrtva na licu mesta, a reč je o grčkim državljanima

Izvor: K1info/Tanjug

10/09/2023 > 12:10

podeli vest:

4 žrtve nesreće kod Soluna: GRK iz "automobila smrti" podlegao povredama
Foto: RINA


Četiri osobe poginule su danas u sudaru autobusa sa srpskim tablicama i automobila koji se dogodio na putu Atina-Solun.
Kako saznaje Tanjug, reč je o autobusu niške agencije Ski& Sun koji se prevrnuo na stranu kada je na njega naleteo auto čiji vozač je zaspao za volanom.

Autobus je prilično oštećen u sudaru, pa su putnici morali da izlaze kroz polomljene prozore i šoferšajbnu. Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti koji je teško povređen nešto kasnije je podlegao povredama, prenosi Katimerini. Reč je o grčkim državljanima.

U autobusu je bilo 78 putnika dok su u autu bile četiri osobe, a kako se navodi povređeno je 30 putnika autobusa. Nakon sudara sa autobusom, automobil je naleteo na drugo vozilo, ali žena i dete koji su u njemu bili nisu povređeni.

Među povređenima su i dvoje dece starosti šest i devet godina, prenosi portal Prototema. Na lice mesta izašla je policija i vatrogasci. U akciji spasavanja učestvuje 18 vatrogasaca sa šest vozila.

Povređeni su zadobili različite povrede, a na licu mesta im je ukazana hitna medicinska pomoć, posle čega su prebačeni u bolnicu. Povređene je prevozilo 12 kola hitne pomoći i tri mobilne medicinske jedinice u bolnice u Kilkisu i Solunu.

Nesreća se dogodila u blizini rejona Polikastro na 522. kilometru autoputa Atina-Evzone, kod mesta Pajonija Kilkis. Istraga o uzrocima nesreće je u toku, saopštila je saobraćajna policija.
 

Ostavite komentar