Vesti > Svet

Scene kao da je APOKALIPSA: U Grčkoj bujice, POPLAVE, obustavljen saobraćaj, a GRAĐANIMA apel da NE IZLAZE iz kuće

Zbog velike koncentracije vode mnoge deonice privremeno su zatvoreni

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/09/2023 > 21:30

podeli vest:

Scene kao da je APOKALIPSA: U Grčkoj bujice, POPLAVE, obustavljen saobraćaj, a GRAĐANIMA apel da NE IZLAZE iz kuće
Foto: Tanjug/AP


Oluja Danijel već treći dan besni Grčkom, a pogođen je i centar Atine. Obilne padavine snažnog inteziteta, praćene grmljavinom, sručile su se na prestonicu i Pirej nešto posle 16 časova.

Zbog nagomilavanja vode obustavljen je saobraćaj u nekim ulicama, saopštila je policija.

U oba smera u Pireju od ulice Petra Ralija do ulice Hamosternas, na aveniji Posidonos, u saobraćajnom toku prema Glifadi, od visine izlaza na aveniju Singrou i na aveniji Konstantinu Karamanlija, kod bolnice Asklipieiou Vulas, na putu za Atinu saobraćaj je obustavljen usled nagomilavanja vode.

Apokaliptične scene 

Zbog velike koncentracije vode mnoge deonice, kao i metro stanica Evangelismos, privremeno su zatvoreni.

Regionalna policijska uprava Tesalije zaustavila je saobraćaj na autoputu, na visini Nikaja Larisa, do granica Magnezije, zbog vode koja je dospela na površinu puta. Kako prenose tamošnji mediji,  postoje vozači i putnici u vozilima koji su zarobljeni.

Na deonicama Pirej-Tavros i Omonija-Kifisija, saobraćaj se privremeno odvija na liniji 1, zbog dotoka veće količine vode na kolosek na deonici Monastiraki-Tisio, a državni autoput Atina-Solun zatvoren je u oba smera od raskrsnice Nice do granice Larise sa Magnezijom.

Saobraćaj je zabranjen i u gradu Volosu, obližnjem planinskom regionu Pilion i ostrvu Skijatos gde je pala rekordna količina kiše.

Građani da ostanu kod kuća u naredna 24 sata

Grčka civilna zaštita izdala je treće upozorenje od jutros za stanovništvo koje živi na prostoru Olimpske regije. Građani se upozoravaju da ostanu kod kuća u naredna 24 časa zbog opasnosti od nevremena.

Tragedija na trajektu

Nesrećni mladić Antonis Kariotis umro je nakon što su ga članovi posade gurnuli sa rampe trajekta. Uzrok smrti je, prema informacijama koje su dali lekari Sokratis Tsantiris i Ilijas Bojokas, davljenje zbog povrede glave.

Na video snimku na društvenim mrežama može se videti kako se članovi posade svađaju sa 36-godišnjim muškarcem na krmenoj rampi trajekta u trenutku kada je on kretao iz Pireja prema ostrvu Krit.

Varviciotis je rekao da je muškarac, koji je u utorak kupio kartu, izašao sa trajakta iz nepoznatih razloga i potom pokušao da se ukrca ponovo, da bi ga članovi posade odgurnuli i da bi pao u more u trenutku kada je trajekt kretao.

On je dodao da su zbog incidenta privedene četiri osobe i da tužilac istražuje slučaj.

Vlasnik trajekta Atika grupa je saopštila da je njeno rukovodstvo "šokirano tragičnim incidentom" i da sarađuje sa vlastima da bi pomoglo u rasvetljavanju slučaja.

Kako je jaka oluja Danijel pogodila Volos i obližnji planinski region Pilion, grčka policija je naredila da sva vozila napuste ulice u ovom predelu.

Od početka merenja padavina koje su pogodile grčku, za samo 24 sata pala je najveća količina kiše i potopila ulice odnoseći čak neka vozila u more. Među njima su i automobili naših državljana, koji letuju u toj grčkoj regiji.

Ostavite komentar