Vesti > Hronika

DETALJI nesreće kod SOLUNA: Grčki vozač zaspao i UDARIO u niški AUTOBUS, druga kola vozila SRPKINJA sa detetom

Automobil sa četiri putnika, grčkih državljana, potpuno je uništen

Izvor: K1info/N1

10/09/2023 > 11:46

podeli vest:

DETALJI nesreće kod SOLUNA: Grčki vozač zaspao i UDARIO u niški AUTOBUS, druga kola vozila SRPKINJA sa detetom
Foto: RINA


Jutros se u ranim jutranjim časovima dogodila teška saobraćajna nesreća u Grčkoj, u kojoj su tri osobe poginule na licu mesta, a četvrta je podlegla povredama. Do nje je došlo kada je vozač automobila sa grčkim tablicama zaspao za volanom i udario u autobus sa srpskim turistima, rekao je za N1 predsednik YUTA  Aleksandar Seničić.

Kako je on rekao, vozač autobusa je posle sudara uspeo da izbegne stub pored puta, i prevrnuo se. Tokom prevrtanja došlo je do sudara sa još jednimkolima. Automobil sa četiri putnika, grčkih državljana, potpuno je uništen.

Troje nastradalih su bili u automobilu koji je prvi udario u autobus, potvrdio je Seničić pisanje grčkih medija.

On kaže da je povređen veliki broj putnika niške agencije Ski&sun travel i da su oni prebačeni u bolnice u Solunu i Polikastru.

Predsednik YUTA dodaje da ima ljudi sa prelomima ruku i nogu, ali da za sada nema informacija da li ima žrtava i među srpskim turistima.

Drugi automobil vozila je Srpkinja sa detetom

Portparol vatrogasne brigade Janis Artopoios izjavio je da su tri osobe bez svesti izvađene iz jednog od dva automobila. Četvrta teško povređena osoba izvađena je iz istog automobila.

- Iz drugog automobila su spasene dve teško povređene osobe. Drugi automobil je vozila Srpkinja sa detetom, prenosi grčki portal Ekatimerini.

Foto: RINA

 

U turističkom autobusu bilo je oko 30 povređenih. Prema rečima portparola, u autobusu je bilo 78 putnika, srpskih turista koji su se uputili na odmor u Asprovaltu, u regionu Soluna.

Prema rečima vozača autobusa, automobil sa četiri putnika kretao se u suprotnom smeru kada je iznenada udario u autobus. Autobus se okrenuo unazad i upao u jarak pored puta.

Ova saobraćajna nesreća desila se na samom ulazu, odnosno izlazu iz Grčke, u blizini graničnog prelaza Evzoni, na delu puta koji nije auto-put.

Na toj deonici, koju mnogi vozači smatraju vrlo nebezbednom, sredina kolovoza često se koristi za obilaženje u oba pravca, a sporija vozila se sklanjaju u zaustavnu traku kako bi napravila prostor za one koji žure.

Ostavite komentar