Vesti > Svet

REBUS i za SAD: Avion u kojem je bio Prigožin NISU OBORILE rakete ZEMLJA-VAZDUH

Portparol Pentagona ocenio da su takve informacije netačne

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 22:42

podeli vest:

REBUS i za SAD: Avion u kojem je bio Prigožin NISU OBORILE rakete ZEMLJA-VAZDUH
Foto: Tanjug/AP


SAD nemaju nikakvih naznaka da je avion u kojem je bio šef ruske paravojne formacije ''Vagner'' Jevgenij Prigožin, koji se srušio u sredu u ruskoj Tverskoj oblasti, oboren pomoću raketa zemlja-vazduh, izjavio je danas portparol Pentagona Pet Rajder.

- Ocenjujemo da su takve informacije netačne - rekao je Rajder i dodao da Pentagon veruje da je Prigožin mrtav, ali da to još nije potvrđeno, prenosi Gardijan.

- Jasno je da znamo da grupa Vagner ima mnogo pipaka, neke vojne prirode, neke kriminalne prirode u Africi. Mislim da niko neće odbaciti opasnost te grupe, ili njenih ostataka - rekao je Rajder.

On je istakao da će američki zvaničnici nastaviti da prate aktivnosti ''Vagnera'' u Africi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je ranije danas saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći, u kojoj je, kako se navodi, pored Prigožina nastradalo još devet ljudi.

- Prigožin je bio čovek složene sudbine, ali talentovan - rekao je Putin na sastanku sa vršiocem dužnosti lidera samoproglašene DNR Denisom Pušilinom i dodao da je grupa ''Vagner'' dala značajan doprinos borbi protiv nacizma u Ukrajini.
 

Ostavite komentar