Vesti > Svet

Tramp objavio: PREDAJEM SE U ČETVRTAK! Evo koliku su mu KAUCIJU ODREDILE vlasti u Džordžiji

Bivši predsednik SAD je optužnicu opisao kao politički motivisan pokušaj da se njegova kampanja za reizbor u Belu kuću izbaci iz koloseka

Izvor: K1info/Tanjug

22/08/2023 > 07:07

podeli vest:

Tramp objavio: PREDAJEM SE U ČETVRTAK! Evo koliku su mu KAUCIJU ODREDILE vlasti u Džordžiji
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon


Bivši predsednik SAD Donald Tramp objavio je na društvenim mrežama da planira da se u četvrtak preda vlastima u Atlanti u vezi sa optužnicom koja je protiv njega podignuta u saveznoj državi Džordžiji zbog navodnih pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine.

"Idem u četvrtak u Atlantu u Džordžiji da me uhapse", rekao je Tramp, koji se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine.

Tramp je optužnicu opisao kao politički motivisan pokušaj da se njegova kampanja za reizbor u Belu kuću izbaci iz koloseka.

CNN je ranije objavio da je Tramp planirao da se u četvrtak preda vlastima u zatvoru okruga Fulton u Atlanti nakon dogovora koji je njegov advokatski tim postiogao sa okružnim tužilaštvom Fultona.

U optužnici na 98 stranica podignutoj u Džordžiji, koja je obelodanjena prošle nedelje, Tramp i još 18 njegovih saradnika optuženi su za ukupno 41 krivično delo povezano sa pokušajima da se preokrene Trampov poraz na prdsedničkim izborima 2020. godne.

Foto: Tanjug/AP

 

Kaucija za bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u slučaju optužnice protiv njega u američkoj državi Džordžiji zbog njegovog pokušaja da poništi rezultat predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine određena je u iznosu od 200.000 dolara, prema sudskim podnescima u okružnom sudu u Fultonu.

Kao deo sporazuma, Tramp "neće preduzeti bilo kakve radnje da zastraši bilo koju osobu za koju zna da je saoptuženi ili svedok", navodi se u sudskom podnesku, preneo je "Gardijan".

Takođe se navodi da Tramp ne može da uputi "direktnu ili indirektnu pretnju" protiv bilo kog saoptuženog, uključujući objave na društvenim medijima ili ponovne objave postova koje je drugi pojedinac napravio na društvenim medijima.

Trampu je takođe zabranjeno da komunicira o slučaju sa saokrivljenima u u tom slučaju, osim preko svog advokata.

Velika porota podigla je optužnicu protiv Trampa i 18 njegovih saradnika za reketiranje i falsifikovanje.

Tramp odbacuje sve optužbe.

Na listi navodnih saučesnika nalaze se bivši Trampov advokat Rudi Đulijani, bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, kao i bivši advokat Bele kuće Džon Istman.

Ostavite komentar