Vesti > Svet

TRAMP se NA SUDU u Vašingtonu izjasnio da NIJE KRIV: Izbori 2020. su bili namešteni i KORUMPIRANI

Bivši predsednik Tramp je dodao da mu treba "još jedna optužnica" da bi osigurao izbore

Izvor: K1info/Tanjug

03/08/2023 > 22:59

podeli vest:

TRAMP se NA SUDU u Vašingtonu izjasnio da NIJE KRIV: Izbori 2020. su bili namešteni i KORUMPIRANI
Foto: Tanjug/AP


Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora u SAD, održanih 2020. godine, prenosi CNBC.

Tramp se, pošto je napustio svoj klub u Bedminsteru u Nju Džersiju, privatnim avionom uputio u Vašington, gde je sleteo na aerodrom Ronald Regan, odakle je stigao danas u federalni sud. 

On je do sada negirao sve optužbe, a pre polaska je na svojoj društvenoj mreži "Truth" ponovo napisao da je slučaj politički motivisan i izneo tvrdnje da su izbori 2020. bili nepošteni, preneli su američki mediji.

Prethodno je izjavio da u Vašington odlazi da ga uhapse jer je, kako je naveo, "doveo u pitanje korumpirane, nameštene i pokradene izbore". 

"Velika mi je čast zato što će me uhapsiti zbog vas. Učinimo Ameriku opet velikom!", naveo je Tramp.

On je dodao da mu treba "još jedna optužnica" da bi osigurao izbore.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

 

Ostavite komentar