Vesti > Svet

Krećete put GRČKE? Evo šta da OČEKUJETE i kakvo će biti VREME narednih 10 DANA

Visinski ciklon odmakao je severnije, a zajedno sa oblacima i ka našim predelima, tako da se narednih dana u Grčkoj očekuje potpuno vedro

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/08/2023 > 22:44

podeli vest:

Krećete put GRČKE? Evo šta da OČEKUJETE i kakvo će biti VREME narednih 10 DANA
Foto: Pexels.com


Već nekoliko dana vreme u Grčkoj pod uticajem je visinskog ciklona, pa je bilo dosta više oblačnosti, ponegde i pljuskova sa grmljavinom. Tokom vikenda oblast Halkidikija bila je na udaru snažnog grmljavinskog sistema, a nedaleko od Soluna pojavila se morska pijavica.

Nažalost, u prethodna tri dana, turisti nisu imali priliku da uživaju u suncu, ali je srećom ostalo toplo, uz tempertaure oko 30°C.

Već od danas nad Grčkom je potpuno sunčano.

Visinski ciklon odmakao je severnije, a zajedno sa oblacima i ka našim predelima, tako da se narednih dana u Grčkoj očekuje potpuno vedro.

Dobra vest je da će vedro u Grčkoj biti narednih 10 dana. Dakle, narednih dana sve toplije, uz temperature od preko 35°C.

Temperatura mora kretaće se od 25 do 28°C.

Narednih desetak dana vreme će biti pravo letnje, što će i više nego ići na ruku našim turistima koji budu letovali do kraja avgusta.

Jedino što će u narednom periodu kvariti vreme u Grčkoj jeste veoma jak severoistočni vetar koji će duvati iznad Egejskog mora i na ostrvima u Egejskom moru, a on će na mnogim oblalama stvarati i visoke talase.

Ostavite komentar