Vesti > Svet

Ko plasira PRIVATNE SNIMKE I FOTOGRAFIJE finske premijerke Sane Marin i KO IMA KORIST OD TOGA?

Snimci finske premijerke Sane Marin koja se provodi, ustalasali su evropsku javnost i političku scenu, ali ko od tih snimaka ima korist?

Autor: K1info.rs

24/08/2022 > 13:17

podeli vest:

Ko plasira PRIVATNE SNIMKE I FOTOGRAFIJE finske premijerke Sane Marin i KO IMA KORIST OD TOGA?
Foto: Tanjug/AP


Širom Evrope javnost ali i političari bruje o snimcima i fotografijama iz provoda Sane Marin, finske premijerke. Pritisci javnosti su bili toliki da je premijerka odlučila da se podvrgne testu na narkotike.

Uprkos negativnom rezultatu testa, ovaj događaj podelio je finsku javnost.

Dok veliki broj žena u Finskoj i u nordijskim zemljama pruža podršku premijerki tako što i same objavljuju na društvenim mrežama svoje snimke iz provoda, deo javnosti smatra da je premijerkin potez neprimeren i da neko ko je na tako visokoj državnoj funkciji, mora da vodi računa o svom imidžu u javnosti ali i u privatnosti. 

Međutim, da li se iza plasiranja ovih snimaka i fotografija krije nešto više i da li su motivi onih koji su ovo plasirali u javnost usmereni ka ostvarivanju nečijih tuđih interesa? 

Ova sumnja je sve glasnija u delu finske javnosti poslednjih meseci. Naime, posle višedecenijske politike vojne neutralnosti, Finska je zbog napada Rusije na Ukrajinu odlučila da pristupi NATO usled sve snažnijih glasova iz Moskve u vezi sa mogućnošću nukleranog napada.

Foto: Tanjug/AP

 

Decenijama vojno neutralna zemlja, Finska je odlučila da pristupi NATO. Proces pristupanja traje nekoliko meseci zato što je potrebno da sve zemlje članice NATO u svojim parlamentima ratifikuju ovu odluku. 

Finska i Rusija dele granicu od 1300 kilometara, a članstvo u NATO kao i približavanje granice NATO njihovoj zemlji Rusija smatra kao ogromnu pretnju po nacionalnu bezbednost.

 

 

Kako bi oslabila finsku Vladu, ali i podelila tamošnju javnost, postoje pretpostavke u javnosti u Finskoj da su upravo Rusi one u koje treba uperiti prst kao odgovorne što su ovi snimci procureli u javnost i izazvali polarizaciju unutar finskog društva. 

 

Svaka podela unutar Finske u ovom prelomnom trenutku u vezi sa pristupanjem Finske NATO Savezu, direktno doprinosi Rusiji koja na ovaj način izaziva polarizaciju unutar ove uređene i stabilne nordijske zemlje i unosi nestabilnost što zvaničnoj Moskvi odgovara.

Iako se čini da za sada Sana Marin odoleva ogromnim pritiscima, ne bi bilo nikakvo iznenađenje ukoliko bi se nastavili slični pokušaji diskreditovanja finske premijerke sa ciljem da se finska javnost podeli i oslabi.

Upravo je to ono što zvaničnoj Moskvi u ovom trenutku najviše odgovara. 

Ostavite komentar