Vesti > Svet

Broj POGINULIH u Kramatorsku se POVEĆAO na 11, RANJENO 56

Među žrtvama su dve sestre bliznakinje stare 14 godine i jedan 17-godišnji tinejdžer

Izvor: K1info/Tanjug

28/06/2023 > 18:01

podeli vest:

Broj POGINULIH u Kramatorsku se POVEĆAO na 11, RANJENO 56
Foto: Tanjug/National Police of Ukraine via AP


Broj poginulih u ruskom raketnom napadu, koji je pogodio prepunu piceriju u Kramatorsku na istoku Ukrajine, povećao se na 11. Među žrtvama su dve sestre bliznakinje stare 14 godine i jedan 17-godišnji tinejdžer, dok je ranjeno 56 osoba, saopštile su lokalne vlasti.

Zvaničnici su naveli da je u tom napadu oštećeno 18 višespratnica, 65 kuća, pet škola, dva vrtića, tržni centar, administrativna zgrada i zgrada za rekreaciju.

Komentarišući navode Kijeva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija ne gađa civilnu infrastrukturu u Ukrajini.

Rusija nije gađala civilnu infrastrukturu, napadi su izvedeni na objekate koji su na neki način povezani za vojnom infrastrukturom - poručio je Peskov.

Kramatorsk je grad na liniji fronta u kome se nalazi regionalni štab ukrajinske vojske, a piceriju koja je pogođena su posećivali novinari, humanitarni radnici, vojnici i meštani.

Grad se nalazi se u Donjecku, jednoj od četiri ukrajinske provincije koje je Rusija pripojila prošlog septembra, ali ne kontroliše ih u potpunosti.
 

Ostavite komentar