Vesti > Svet

Vagner najavljuje "NOVOG PREDSEDNIKA RUSIJE, Ukrajinci LIKUJU

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, likuje zbog pokušaja puča u Rusiji

Izvor: K1info

24/06/2023 > 10:31

podeli vest:

Vagner najavljuje "NOVOG PREDSEDNIKA RUSIJE, Ukrajinci LIKUJU
Foto: Tanjug/AP Photo, File


Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, likuje zbog pokušaja puča u Rusiji, ali i "najave" novog predsednika u Ruskoj federaciji.

eraščenko je na svom Twitter nalog objavio printskrin objave na Telegram kanalu, po svemu sudeći bliskom grupi Vagner, sa sledećom objavom:

"Putin je napravio pogrešan izbor. Tim gore po njega. Uskoro ćemo imati novog predsednika".

Da podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se nakon pokušaja pobune paravojne organizacije Vagner pod komandom Jevgenija Prigožina pokušajem da se društvo podeli i Rusiji "zabije nož u leđa".

- Rusija vodi najtežu borbu za svoju budućnost. Svaki sukob mora biti odbačen tokom specijalne operacije u Ukrajini, a svi koji učestvuju u pokušaju pobune biće kažnjeni pred zakonom i narodom - poručio je Putin, prenosi RIA.

Putin je rekao da svaki nemir predstavlja pretnju i da će akcije Rusije biti teške i naglasio da je posebno teška situacija u Rostovu na Donu.

- Oružane snage Rusije dobile su neophodnu naredbu da neutrališu organizatore pobune. Prevazićemo sva iskušenja i postati još jači - rekao je Putin i pozvao sve da odupru oružanoj pobuni.

- Preterane ambicije dovele su do izdaje Rusije - poručio je Putin.
 

Ostavite komentar