Vesti > Svet

BELORUSIJA u panici: Imamo informaciju, NAPAŠĆE NAS!

Teroristi se, navodno, obučavaju na bojnom polju na jugoistoku Ukrajine i pripremaju terorističke napade na Belorusiju

Izvor: K1info

26/06/2023 > 07:32

podeli vest:

BELORUSIJA u panici: Imamo informaciju, NAPAŠĆE NAS!
Foto: Tanjug/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


Belorusija raspolaže informacijama o tome da se u inostranstvu pripremaju teroristi za oružani upad na njenu teritoriju.

To je izjavio zamenik načelnika Istražne uprave Komiteta za državnu bezbednost Belorusije Konstantin Biček.

- KGB beleži takve terorističke pojave. Mi smo za takve izazove spremni. Po nalogu šefa države preduzimaju se odgovarajuće mere. Odbegli teroristi i kolektivni Zapad koji stoji iza njih nemaju šanse. Imamo dovoljno mogućnosti za savremenu neutralizaciju pretnje - rekao je Biček za televizijski kanal Belorusija 1.

On je istakao da se teroristi obučavaju na bojnom polju na jugoistoku Ukrajine, nakon čega postaju instruktori, pripremaju terorističke napade i razrađuju planove za prodor u Belorusiju.

- I Poljskoj je to 'Grom', u Litvaniji – Savez strelaca Litvanije, u Ukrajini – Služba bezbednosti Ukrajine i odredi ukrajinske vojne obaveštajne službe - naveo je Biček.

On je naglasio da KGB Belorusije zna ko su saradnici specijalnih službi koji pripremaju teroriste, kao i koje fondacije finansiraju njihovu delatnost.

Prošle sedmice list SUNDAY tIMES je pisao o tome da je nekoliko stotina boraca na obuci u Poznanju u Poljskoj, da su došli iz Belorusije i da sada planiraju da izvedu oružani prevrat u zemlji, preneo je Sputnjik.

Ostavite komentar