Vesti > Svet

Za NESTALOM PODMORNICOM još se traga, a oni već napravili DOKUMENTARAC: Vreme prikazivanja BUDI JEZU

Premijera filma je DANAS u 19 časova, samo nekoliko sati nakon što podmornica Titan treba da ostane bez kiseonika

Izvor: K1info/b92.net

22/06/2023 > 14:08

podeli vest:

Za NESTALOM PODMORNICOM još se traga, a oni već napravili DOKUMENTARAC: Vreme prikazivanja BUDI JEZU
Foto: Tanjug/AP


Channel 5 snima novi dokumentarni fim pod nazivom "Titanik Podmornica: Izgubljena u moru", a čelnici ove britanske televizije odlučili su da naprasno promene svoju programsku šemu i film emituju večeras u 19 časova.

I to ne bi bilo ništa čudno da ovaj dokumentarac svoju premijeru neće doživeti samo nekoliko sati nakon što podmornica Titan treba da ostane bez kiseonika!

Posebna emisija uživo će se, naravno, fokusirati na nestalu turističku podmornicu, koja se u nedelju izgubila u podvodnoj ekspediciji tokom koje su trebali da vide olupine Titanika.

Dokumentarac će predstaviti Dan Voker, a u sinopsisu koji je video The Independent, dokumentarni film Channel 5 u produkciji ITN-a obećava da će gledaocima doneti najnovije informacije o ovoj priči, dubinski sagledavajući izvanredne događaje.

Program će uključivati intervjue sa stručnjacima koji govore o nauci o brodu, kao i ljudima "bliskim onima na brodu" o putnicima.

Ian Rumsei, generalni direktor sadržaja za ITN, rekao je da će ovaj program prikazati sve.

- Od samog istraživanja, do uspona ekstremnog turizma, do pokušaja spasavanja, ali iznad svega ispričaće veoma ljudsku priču koja je zadesila petoro ljudi, zajedno sa njihovim porodicama, koji su zarobljeni na dnu okeana. Naša stručnost i nasleđe u dokumentarnim filmovima koji se brzo preokreću i reputacija odgovornog filmskog stvaralaštva znači da se prema takvim pričama uvek odnosimo sa velikom osetljivošću - rekao je on.

Foto: screenshot YouTube

 

U nestaloj podmornici nalazi se petoro ljudi: britanski milijarder Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, osnivač i izvršni direktor kompanije OceanGate, Stokton Raš, i francuski ronilac Pol-Henri Nargeolet.

U danu kada je podmornica nestala, Hardingov posinak Brajan Sas primećen je na koncertu benda Blink-182 u San Dijegu.

- Možda deluje neukusno što sam ovde, ali moja porodica bi želela da budem na koncertu Blink-182 jer je to moj omiljeni bend i muzika mi pomaže u teškim trenucima - napisao je Sas na društvenim mrežama, u postu koji je ubrzo obrisao.

Kanadska letelica koja je tragala za podmornicom u Atlantskom okeanu nedavno je otkrila povremene zvukove "kucanja" iz blizine njene poslednje poznate lokacije.

Spasilačka posada koja je tragala za nestalom podmornicom čula je zvukove udaranja svakih 30 minuta u utorak (20. juna) i ponovo četiri sata kasnije, nakon što su raspoređeni dodatni sonarni uređaji.

Američka obalska straža je, međutim, pojasnila da ne znaju "izvor buke".

 

Ostavite komentar